Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

St.mini hrály v Lipníku a Krnově

úterý 24.2.2009 | Eva

V dohrávce odložených zápasů v Lipníku jsme uhrály proti tomuto soupeři zatím nejlepší výsledek, ale výkon nebyl zdaleka optimální. V sobotu jsme pak na sever Moravy odjížděly s nadějí, že soupeři oplatíme domácí těsné porážky. Podařilo se nám to jen na půl. V Krnově jsme odehrály dva odlišné zápasy.

 
 
 
BK LIPNÍK - SK UP OLOMOUC 56 : 31 (21:3, 6:8, 12:10, 17:10)

body - Linda Vildová 10, Lucka Mačáková 8(2/2), Terka Vaniaková 8, Týna Kohlová 3(2/1), Kika Dvorská 2, Hanka Kučerová, Lucka Svobodová, Hanka Škrabišová, Naty Pokorná, Monča Škarabellová, Terka Krejčířová, Anička Hronová 0

BK LIPNÍK - SK UP OLOMOUC 66 : 24 (30:3, 8:7, 22:0, 6:14)

body - Lucka Mačáková 13(8/5), Hanka Škrabišová 4(2/0), Terka Vaniaková 2(2/0), Linda Vildová a Anička Hronová 2, Týna Kohlová 1(2/1), Hanka Kučerová, Lucka Svobodová a Terka Krejčířová 0(2/0), Kika Dvorská, Naty Pokorná, Monča Škarabellová 0

 

 

První zápas začal bodovou smrští soupeřek a naše pětice celou čtvrtinu pouze přihlížela. Ve druhé a třetí čtvrtině nastoupil Lipník se slabší sestavou, se kterou jsme se dokázaly bodově držet. A příjemně nás holky překvapily v poslední čtvrtce, když proti silnějším soupeřkám dokázaly téměř držet krok.

Ve druhém zápase jsme přestaly úplně bránit a soupeř nás v útoku velmi jednoduše přehrával. První pětice tak prohrála své čtvrtiny hrozivým skórem 55:3. Druhá sestava proti slabšímu soupeři sice své čtvrtky vyhrála, ale celkový dojem nebyl příliš dobrý.

Největší problémy nám dělala soupeřova rozehrávačka, která nejenže sama zakončovala, ale také výborně vytvářela své spoluhráčky. Jediná Kika ji dokázala alespoň trochu přibrzdit. Obrana byla celkově dost špatná a nesoustředěná, dostaly jsme velké množství zbytečných košů. V útoku jsme byly velmi bezradní a když už jsme se do nějaké šance dostaly nedopadlo to téměř nikdy úspěšně. Také velké množství ztrát nahrávalo soupeřkám ke snadnému skórování. Některé hráčky se schovávaly, aby nedostaly míč. Jiné zmateně pobýhaly po hřišti.

Pokud bysme odehrály oba zápasy s nasazením a maximální snahou, byl by výsledek ještě mnohem přijatelnější.

 

 

 

KRNOV - SK UP OLOMOUC 63 : 42 (24:16, 18:8, 9:15, 12:3)

body - Lucka Mačáková 13(3/3), Linda Vildová 11(8/3), Terka Vaniaková 5(3/1), Hanka Škrabišová 5(2/1), Týna Kohlová 3(3/1), Hanka Kučerová 2, Naty Pokorná 2(2/0), Terka Krejčířová 1(8/1), Mája Konečná 0(2/0)

 

KRNOV - SK UP OLOMOUC 40 : 46 (7:18, 6:10, 9:13, 18:5)

body - Linda Vildová 13(7/3), Lucka Mačáková 12(1/0), Hanka Škrabišová 6(6/2), Mája Konečná 6, Týna Kohlová 4(4/2), Terka Vaniaková 3(2/0), Naty Pokorná 2

 

 

První utkání se od začátku vyvýjelo v náš neprospěch. Holky špatně bránily (spíš nebránily vůbec), nechávaly si dávat jednoduché koše a doskok téměř neexistoval. V útoku se neviděly a snažily se samy zakončovat do dobré obrany Krnova. Přidaly také obrovské množství ztrát (techničák neděláme, takže odhaduji to na min. 50 ztrát). Rozhodčí Matocha pískal velmi přísně kroky, takže jsme se dočkaly kuriózních situací, kdy 6x za sebou se družstva vystřídaly v držení míče po odpískaných krocích hned po vyhození.

 

Do druhého utkání jsme trošku proházely sestavy a holky najednou hrály jako vyměněné. Bojovaly o každý míč, výborně v útoku spolupracovaly a konečně začaly bránit a doskakovat. Od začátku si vytvořily náskok, který obě sestavy postupně zvyšovaly. Do poslední čtvrtiny tak holky nastupovaly s 19-ti bodovým vedením a vypadalo to na pohové vítězství. Po dvou minutách však po zbytečných faulech musela pro 5 os. chyb odejít na lavku Hanka K. a zbytek zápasu tak musely holky dohrát ve čtyřech. Dlouhých 6 minut se tak odehrávala stíhací jízda Krnova. Většinu času jsme trávily v obraně a do šancí v útoku jsme se dostávaly jen sporadicky. Naštěstí Krnovská děvčata nedávala všechny své šance a my jim dobrým doskokem znemožňovaly opakované pokusy o zakončení. V timeoutech jsme naší čtveřici stále opakovaly, že po zisku míče nemají kam spěchat a hrát dlouhý útok na 24s. To ale vůbec neplnily a vrhaly se bezhlavě do útoku mezi 3 obránce, což nikdo nedopadlo úspěšně. Minutu do konce se Krnov dotáhl na 6 bodů, což naštěstí bylo z jejich strany všechno. Naše holky konečně pochopily jak se hraje dlouhý útok a zasloužené vítězství si už nedaly vzít.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS