Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

OTVÍREJTE ŠAMPÁŇO - vítězství a návrat do 1.ligy je tady!!!

22.3.2009 | O. Čoček

OTVÍREJTE ŠAMPÁŇO - vítězství a návrat do 1.ligy je tady!!! Boj o každý míč, tekoucí nervy, vítězství a radostná zpráva z Ostravy! Tak by se dal charakterizovat dnešní souboj se Spartou, který nakonec rozhodl o našem návratu do 1.ŽBL. Sparta k nám přijela s cílem zvítězit a udržet si naději na postup, po našich předchozích celkem snadných výhrách asi nikdo z nás tak tvrdý odpor nečekal, hoky se ale nenechaly vyprovokovat a nakonec přesvědčivě vyhrály.

 
 
21.kolo, 21.3.2009
SK UP Olomouc - Sparta Praha  80:59  (20:18, 19:14, 17:17, 24:10)
SK UP Olomouc: Procházková 4, Horáková 6 (10/4), Pochobradská 10 (4/2), Huňková 24 (2/2, 6x3), Svobodová 11 (2/2, 1x3), Stupňánková 1 (2/1), Inochovská 8 (4/3, 1x3), Kleinová 5 (1/1), Bičišťová (2/1, 2x3)
Sparta Praha:

Komentář k zápasu

Mimořádně houževnatý soupeř, odhodlaný nedat žádný míč zadarmo. To byla dnešní BA Sparta, která se v případě výhry mohla udržet v boji o postup do 1. ligy. Pokud se někdo domníval, že dnešní zápas bude jen formalitou, škaredě se mýlil. Sparťanky dřely, ještě po třetí části hry nebylo o vítězi vůbec jasno. A to ještě nikdo nevěděl, že Valosun v Ostravě prohrál a tím byl tento zápas opravdu boj o všechno.

Naše holky se však soupeřkám minimálně vyrovnaly nejen v bojovnosti a basketbalovém umění, ale daly do hry kus srdíčka a hlavně i notnou dávku chytrosti. Nenechaly se vyprovokovat k zběsilému závěru a rozvahou v koncovce postupně navyšovaly skore.

Závěr zápasu byl rozkouskován mnoha fauly, soupeř se nás snažil rozhodit, ale podařilo se mu rozhodit jen sebe. Technické chyby, zbytečné zdržování zápasu, proslovy k rozhodčím nejsou prostředkem k výhře.

Musím poděkovat holkám i trenérovi, že zápas dovedli k úspěšnému konci. Smekám, protože za vypjatého stavu nasadit na trojku, a znovu a ještě jednou (nebudu jmenovat, všichni víme...), to chce notnou dávku odvahy (představa, že to nevyjde a já budu ten, co to zkazil, by mě asi zabila)- holky dík! Dík i hostujícím hráčkám, které odvedly obrovský kus práce za tým, se kterým nemají nic společného (zatím?). Nebudu rozebírat, která z hráček byla pro tým větším přínosem, myslím si totiž, že dnes opět rozhodl kolektivní výkon. A nejen děvčat na hřišti a lavičce, ale i zraněných Terky a Martiny na tribuně. Prostě: HOLKY DĚKUJEM!!!

PS: jen ta reakce v šatně na oznámení, že postupujeme byla trochu vlažná. To jsme si nezasloužili :-). Doufám, že to v něděli napravíte! Nechci napovídat, ale trenér a předseda by si hobla zasloužili.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS