Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší dorky otočily zápas s Nymburkem

22.3.2009 |

Mladší dorostenky sice prohrály první čtvrtinu, ale po zbytek zápasu už vládlo na palubovce jen jedno družstvo - SK UP.

 
 
22.kolo, 22.3.2009
SK UP Olomouc - ČEZ Basketbal Nymburk  79:56  (11:25, 20:9, 24:3, 24:19)
Trojky: 1, Double: Lachnitová (b,F+) . Fauly:-19 . Trestné hody:25/14, 56% . Diváci: .
SK UP Olomouc: Lachnitová 28 - TH 12/8 (10F+,5Z+), Husičková 13-4/1 (12d.), Murgašová 11-4/3 (6d.), Andělová 9 (4Z+), Boďová 6-2/1 (1) (7d., 4Z+, 4as.), Žaitliková 6, Rousová 3-2/1 (9d.), Tomášková A. 3-2/1, Burzová
ČEZ Basketbal Nymburk:

Komentář k zápasu

Nymburk na druhý den byl úplně jiný šálek čaje. Jednak po hodech přichází... víte co, zbavit se nešlo ani dozvuků ze včerejší nepříjemné schůzky rodičů a vedení klubu, a také Nymburk nebyl odevzdaným beránkem, který by jen čekal na porážku. Měli jsme prostě velké problémy a utkání směřovalo pomalu, ale jistě ke krachu a překvapení kola. Kdo to z přítomných diváků neviděl nebo necítil, byl na jiném utkání. Nejenom střelba Nymburka z dálky nás srážela, ale hlavně zoufalá, nekompaktní až odevzdaná obrana umožňovala soupeřkám skórovat jako v komedii W.Shakespeara, čili „As you like it." Poslední koš 1.Q,, trojka na 11:25, nás snad přesvědčil, že jdeme ke dnu a nemáme čas na opravu..

S tímto dojmem, ale se i zvýšenou organizací a dirigováním z trenérské lavečky holky šly na totální presink, děj se co děj. Zablokovaly soupeřkám linii hned při vyhazování, a ty buďto nebyly schopné vyhodit z pod koše nebo míče ztrácely během navádění do čáry. Bylo satisfakcí sledovat, jak v těchto zlomových momentech se žádná hráčka neschovávala před „špinavou"prací, a všechny chodily na útočný doskok a skákaly pro míč na zem. To u tohoto družstva nebývalo zvykem. Tlak byl drtivý, ale jinou šanci jsme neměli. 3 hráčky nad 180 cm a zbytek presoval ze zadu. Výsledkem bylo neskutečných, leč pravdivých 21 TH a zábor soupeřovy obranné poloviny. Kralovala zvláště Lanča s TH 12/8 (a málo vídaným doublem za 10F+), protože oproti pivotkám, které práci načaly a většinou měly první 1-2 doskoky, se k míči dostala v pravý čas a střílela ne ke koši, ale na koš či ještě lépe do koše :-) 2.Q 20:9 a jen krůček k vyrovnání 3 bodů, na které jsme chtěli dosáhnout hned po přestávce.

Jak vypadala v šatně porada u hostů nevím, ale u nás jsme zdůraznili momenty, které jedině povedou k výhře, a na ty jsme vsadili. Z naší strany to byla smršť a černá můra pro Nymburk, jelikož má v zápise pouhé 2 záznamy, zatímco u nás dalo ve 3.Q koš 8 různých hráček, většinou po brejkových situacích. Ještě kdybychom je dokázali řešit lépe, než na 52%... 43 doskoků a 34 zisků však bylo neudržitelných, a tak ve 4.Q jsme mohli vyzkoušet „malé" i „velké" sestavy bez ohledu na faktickou úspěšnost.

Poděkování jde za zapisování a stolek Ádě V. a Káje T., Peťa Z. přijela podpořit holky na lavečku. Holky na střídačce také bezvadně zvládají technický zápis, což by mělo pomoci hráčkám, které mají vůči sobě pouze jednostranné negativní nebo naopak nepřiměřeně růžové hodnocení. Příznivcům za sebe i za tým děkuji, a svým nepříznivcům mohu sdělit, že se určitě dočkají.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS