Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Poslední zápas starších žaček

28.3.2009 |

Ani v posledním zápase v sezoně se starším žačkám nepodařilo vyrovnat s absencí nejlepších hráček, které se již soustředí na finále dorostenecké ligy a prohrály matematicky krásným, ale basketbalově nelichotivým výsledkem 33:99. I přes nepříznivé výsledky posledních zápasů však ve své první sezoně v "celostátní" soutěži celkově obstály velmi dobře.

 
 
20.kolo, 28.3.2009
Žďár nad Sázavou - SK UP Olomouc  99:33
Žďár nad Sázavou:
SK UP Olomouc: Skrovná 12- 4/2, Tomášková 6, Kohoutová 4, Samohýlová 3- 4/1, Vildová 2- 2/0, Válková, Mačáková, Šálková 2, Šťásková

Komentář k zápasu

Oba dva zápasy probíhaly podle podobného scénáře. Naše holky bohužel „nechytly" nástupy do zápasu, z jasných šancí neproměňovaly a byly za to trestány RP soupeřek.

Sestava, která na zápas odjela, měla několik úkolů. Jedním z nich bylo nekoukat na výsledek, ale hrát naplno a koncentrovaně v obraně, v útoku nepanikařit a hrát 1-1, případně nacvičené kombinace. Toto se nám podařilo splnit vždy pouze ve 2.Q každého zápasu (17:9, 18:12), jinak to více připomínalo honění za míčem, „vybij" spoluhráče z metru do kolena apod.

Asi nejlepší hráčkou byla Linda Vildová, která se nebála vyvážet míče (i za cenu několika ztrát) a hlavně tvrdě a nekompromisně najíždět do koše a získat na sebe fauly.

Jenom pro zajímavost: v září 2007 jsme hráli kval. o ŽL ml. žaček v kompletním složení (včetně hráček, které nyní už hrají pouze DL) a výsledky zápasů s těmito soupeři byly: Pelhřimov 83:37, Žďár 73:25.

I když se nerad „matlám" ve starých výsledcích, které jsou navíc v obou případech o „milion", ukazuje toto srovnání určitě posun tohoto družstva vpřed a cesta, které se tohoto dosáhlo jako správná.

Letos jsme v 7 hráčkách porazili Pelhřimov na jeho půdě a doma jsme zvítězili nad Žďárem.

Přeji novému trenérovi, ať dál dobře pracuje s tímto (pro mě) výjimečným družstvem, a práci, kterou jsme s panem Válkem rozdělali, úspěšně dokončí.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS