Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Bojujeme dál

neděle 12.4.2009 | Š.Válek

Podle plánu, ale přesně opačně, než oba týmy asi myslely, dopadla první utkání ve dvojičce finálové čtverky mezi prvním a druhým týmem tabulky. Oba týmy si tímto vyměnily půjčku za oplátku, naposledy se v tomto ročníku potkaly navzájem a z pohledu umístění zůstaly na stejných pozicích jako před víkendem. Jelikož i u druhé dvojice, Žďáru se Sadskou, se opakovalo to samé, tak o umístění všech účastníků F4 prakticky rozhodnou jejich domácí utkání.

 
 

Studánka Pardubice : SK UP Olomouc                      65 : 68 (14:9, 22:24, 11:14, 18:21) 

Body: Lachnitová 31 - TH 7/6 (3) ( 5Z+), Andělová 15-7/4 (1) (8Z+, 5F+), Murgašová 9-2/1 (6d.), Burzová 4-7/2  (6F+), Husičková 4-6/0 (6d.,5Z+), Boďová 3-4/3, Rousová 2-2/0, Skrovná, Žaitliková 0.

TH 35/16 = 45% (?). F- 28. Trojky: 4.

SK UP Olomouc : Studánka Pardubice :                    58 : 60 (11:15, 19:13, 15:10, 13:22)

Body: Murgašová 14 - TH 3/2 (6d.), Boďová 14-2/2 (6d.), Lachnitová 11, Husičková 9-4/3 (9d.), Žaitliková 5-2/1, Rousová 4, Burzová 3-1/1 (6F+), Skrovná.

TH 12/9 = 75%. F- 12. Trojky: 1.

V sobotním utkání jsme měli poměrně malou šanci. Oboustranně nepříjemné, avšak pro oba týmy stejné podmínky připravil skleníkový efekt tělocvičny v parném a slunném odpoledni. My jsme od začátku tahali za kratší konec. 26:12 byl největší rozdíl ve prospěch Pardubic ve 13.min. Pak, s ohledem že utkání už bude jen otázkou skóre pro domácí a že to prostě jenom zkusíme, se holkám podařilo nemožné. Nevzdaly to, zakously se do protivníka a bod po bodu stlačovaly jeho náskok.

Pro konečnou výhru v dramatické koncovce byly zásadní 3 faktory. To, že Studánku tentokrát nekoučoval trenér Chocholouš, chladnokrevnost G.Lachnitové při zakončování a neskutečná buldočí zavilost a agresivita Andy Andělové. Samy by to samozřejmě nedokázaly, některé akce jejich spoluhráček, jako např. koš Prcka s F+ a koš za 1TH, vniky Eriky do bedny či práce Dizzy na horním postu apod., byly zlomové. Důležité bylo, že prakticky žádná hráčka nebyla naprosto nulová, a podpořila tým nějakým kladným parametrem, ať už to byl obvyklé doskoky, zisky nebo fauly na sebe. Dát z nich jen pár TH navíc, nebylo by už po 3.Q co řešit...

Nedělní odveta byla prakticky shodnou kopií soboty, avšak proti nám se postavily skutečnosti, které jsme nedokázali ovlivnit. Náš sobotní X-faktor, Andy, už hrát nemohla, což byl pro Pardubice dárek z nebes. Rovněž tak chyba stolku, kdy jsme si sami (???) upsali 2 body. Trenérka hostí  celou dobu poctivě za zapisovatelkami stála a opravovala zápis, pokud se jednalo o újmu soupeřek. Že si „nevšimla" dvakrát zapsaného stavu v náš neprospěch, svědčí o jejím sportovním srdci. U nás tomu říkáme normálně hajzlovina. Pro rozhodčí je kontrola zápisu jednou z povinností po utkání tak, jako že mají kontrolovat průběžný stav... Prostě 2 body, které rozhodly. V zásadě je stolek však náš problém a těžko budu vyčítat 14letým holkám, že ve vypjatém utkání udělaly chybu, když tribuna je plná dospělých lidí, v naprostá většině bývalých basketbalistů...

Dokázali jsme sice hrát ve slabší sestavě až do koncovky, za což holkám náleží obdiv, na to se dějiny ale neptají. Nedokázali jsme tentokrát chodit rychleji dopředu, propadali jsme v bránění zadní čáry, neustáli jsme práci na nohách a také vyskakovali na většinu fint, i když kromě velmi dobré Duškové, u soupeřek nebyla hráčka, na kterou bychom výškově neměli.

Zóna Pardubic nás rovněž zbrzdila, to je však věc trenérské filozofie a rozhledu. Zónu a hru proti zóně jako učební látku nikdy nedělám v žácích, pouze zde z důvodu hry proti starší kategorii předbíháme o rok a ukazujeme si základní principy. Zóna je cesta do hrobu, pokud hráč není atleticky připravený a nedokáže úspěšně obejít či ubránit 1/1. A tak přestože jsme opět hráli až do závěru, nedokázali jsme přidat něco navíc, co by soupeřkám znepříjemnilo život. Naopak jsme na konci nezvládli 2 klíčové obranné doskoky a rovněž možný poslední protiútok jsme vyřešili přihrávkou Pardubicím do rukou.

Holky však dokázaly více, než se dalo od nich čekat, a proto věřím, že dál budou pokračovat ve výkonech, díky kterým se nečekaně, ale naprosto zaslouženě drží na čele DL. Neděje se nic jiného, než že před posledními 4 zápasy mají 2 body náskok. A to není zlé.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS