Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Proti Prostějovu starší minižačky nepřekvapily

úterý 21.4.2009 | Eva

Proti známému soupeři z Prostějova holky nepřekvapily. Hrály bojácně jak v obraně, tak především v útoku a připsaly si dvě jasné porážky.

 
 
SK UP OLOMOUC - PROSTĚJOV 23 : 51 (3:12, 2:9, 14:18, 4:12)

body - Linda Vildová 10(2/2), Lucka Mačáková 5(2/1), Lucka Svobodová, Ivet Kněžková, Anička Hronová, Hanka Kučerová 2, Týna Kohlová 0(2/0), Monča Škarabellová, Kika Dvorská, Naty Pokorná, Terka Krejčířová, Mája Konečná 0

SK UP OLOMOUC - PROSTĚJOV 29 : 59 (4:28, 9:10, 2:14, 14:7)

body - Týna Kohlová 12(6/4), Hanka Kučerová 7(2/1), Lucka Mačáková 2(1/0), Lucka Svobodová, Kika Dvorská, Linda Vildová, Mája Konečná 2, Monča Škarabellová, Naty Pokorná, Anička Hronová, Ivet Kněžková, Terka Krejčířová 0

V prvním zápase se holky bály cokoliv udělat. Odevzdávaly soupeři míče, zahazovaly své střelecké šance, v obraně byly nedůrazné, doskoky se připisovaly jen ojediněle, nevyužívaly soupeřových chyb v obraně. Snaha a bojovnost nikde. Přitom o tolik horší jsme nebyly. Jen náš přehnaný respekt ze soupeře nás brzdil ve všech činnostech.

Druhý zápas začal ještě hůř než ten první. První pětice si řekla, že to nejde a na hru se prostě vykašlala. Skóre jejich čtvtin 6:42 mluví za vše. Za svou nulovou aktivitu a snahu si ani nic jiného nezasloužily. Druhá sestava však nastoupila s opačným přístupem než jejich spoluhráčky. Snažily se spolupracovat v útoku, v obraně si vypomáhaly, dobře obcházely svoje obránkyně a získaly spoustu doskoků. Svůj minizápas tak zaslouženě vyhrály 23:17. Basket je ale kolektivní sport, takže konečná prohra je všech. Jak hráček, tak trenérek.

Sestava pro 1. a 3. čtvrtiny - Mači, Linda, Kika, Terka, Naty, Anička

Sestava pro 2. a 4. čtvrtiny - Týna, Lucka, Ivet, Mája, Klíště, Hanka

Jednoznačně nejlepší hráčkou obou zápasů byla nejmladší členka týmu Hanka. Její největší přínos týmu spočívá v dobré obraně, včasné výpomoci, doskakování, přihrávkách, které mají oči a dokáže si připsat i body. Ve druhém zápase se k ní přidala Týna, která sice 3 týdny netrénovala, přesto svou bojovností a tahem na koš byla velmi užitečná. Už se začíná orientovat i v obraně. Škoda jen, že nemůže pravidelně trénovat. Kika a Naty jsou spolehlivé obránkyně, v útoku jsou ale stále příliš zakřiknuté. Přitom jsou obě moc šikovné a škoda, že to v zápase neumí ukázat. Terka je velmi užitečná v obraně i při doskakování, ale stále má problém se zakončováním. Její střelba je v zápasovém tempu spíš odhazování a spoustu přihrávek skončí v autu místo v jejich rukách. Mája nepředvedla své maximum. V obraně příliš odstupovala od své hráčky a v útoku hrála často sama a neviděla své volné spoluhráčky. Musí zvednout hlavu! Přesto díky své bojovnosti a snaze patřila k lepším hráčkám v tomto utkání. Anička je na hřišti jak den a noc. Dokáže předvést dobrý vnik do koše, získat míč nebo doskočit, ale z toho udělá hloupou chybu. Nedokáže se na hru soustředit celý svůj pobyt na hřišti. Lucka a Klíště mají stále spoustu nedostatků v obraně, brání na natažených nohách, skáčou na každou fintu a pak svou soupeřku nestíhají. V útoku měla Klíště spoustu dobrých výběhů do protiútoku, bohužel bez úspěšného zakončení - musí zrychlit střelbu. Lucka párkrát dobře najela, ale musí to zkoušet častěji a hlavně se přestat bát. Ivet po dlouhém tréninkovém výpadku je stále příliš bojácná, při své výšce musí mít víc doskoků a přidat v razanci. Největším zklamáním byl přístup a předvedená hra Lindy. V prvním zápase sice dala několik košů, ale její přínos byl jinak velmi malý. Především v obraně jako by vůbec nebyla a úplně ji vypustila. Připsala si spoustu ztrát a jako první se přestala snažit a na hru se vykašlala. Jako nejzkušenější hráčka tak dává ostatním velmi špatný příklad. Může se stát, že se nedaří, ale nesmí se přestat bojovat a snažit se. Basket není jen o bodech! Kdo nebrání, nemůže hrát tento sport na vyšší úrovni. K Lindě si přidala i nejstarší hráčka Mači, když to nešlo, tak to vzdala. Přitom měla hodně dobrých vniků do koše, získala spoustu míčů jak z doskoků, tak po dobré obraně. Dobrý dojem však zkazil přístup k utkání, kdy sklopila hlavu a přestala hrát.

Starší minižačky odehrají v sobotu 25.dubna svá poslední utkání proti Bruntálu. Doufám, že nejen já, ale i holky chtějí soupeřky znovu porazit a ukončit tak sezónu dobrým výkonem! Hrajeme v 9.30 v tělocvičně Pasteurova, všichni diváci jsou vítáni!

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS