Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Dvojnásobný vítěz Euroligy v Olomouci!!!

pátek 14.8.2009 | O. Čoček

Dvojnásobný vítěz Euroligy v Olomouci!!!
Hvězdné obsazení bude mít letošní turnaj O POHÁR REKTORA UP. V minulém týdnu potrvdil svoji účast na tomto tradičním turnaji přední tým ŽBL Valosun Brno a poslední vítěz federální ligy, desetinásobný mistr Slovenska a dvojnásobný vítěz Evropské ligy MBK Ružomberok. Spolu s nimi se představí ambiciózní BK Pliska Pardubice a naše družstvo, pro které to bude první velký test po letním, v posledních letech nevídaném doplnění.

 
 

Tradiční turnaj O pohár rektora UP se koná vždy první zářijový víkend ve Sportovní hale SK UP. V loňském roce jsme oslavili již jeho 30 ročník, letos tedy začínáme čtvrtou dekádu.

Po drobných problémech s obsazením turnaje v posledních dvou letech neponechalo vedení oddílu nic náhodě, pozvánky na turnaj rozeslalo s dostatečným předstihem a okamžitě rozběhlo kolotoč jednání s basketbalovými kluby z celé ČR. Oplatilo se! Letošní "rektor" nabídne skvělou podívanou na špičková družstva, včetně zahraničního hosta zvučného jména.

Již tradičně se turnaje účastní nám blízký klub z jihomoravské metropole - Valosun Brno. Asi není třeba víc představovat, dlouhodobě patří do české basketbalové špičky, hned za nedostižné Žabovřesky a USK. Kádr pro letošní sezonu převzala nová trenérská dvojice Petr - Janík, mezi letními posilami se objevila jména Sara Bas (Sprimont Belgie), Hrabáková (Sparta), Zrůstová (Tábor), Vyhňáková (Nitra), naopak i nadále bude s kondicí týmu pomáhat populární trojskokanka Šárka Kašpárková s manželem Pogánym. Pro nás je tento tým o to zajímavější, že novým trenérem se stal Standa Petr, který v loňské sezoně působil v Olomouci.

Největším tahákem turnaje bude bezesporu zahraniční host - MBK Ružomberok. Fanouškům basketbalu není potřeba víc napovídat, pro ty mladší jen připomínka: klub byl založen v roce 1941, od roku 1979 hrál nejvyšší československou soutěž, v devadesátých letech byl prakticky neporazitelný. Trojnásobný mistr Československa, desetinásobný mistr Slovenska, od roku 2004 vždy druhý za Košicemi. Největší úspěch tohoto slovenského suveréna je bezesporu dvojnásobné vítězství Evropské ligy! V současné době jsou největšími hvězdami američanka Keala Chapdelaine a ukrajinka Ljubov Aljoškina, reprezentantky Lukačovičová, Kupčíková, nejlepší střelkyně slovenské ligy Podešvová. Podle posledních informací tým MBK opět posílil, když na post pivota přišla Běloruska Alesia Lalovic.

Třetím týmem bude ambiciózní BK Pliska Studánka Pardubice, známá především svou prací s mládeží, věrní fanoušci mají v živé paměti loňské boje našich dorostenek s nadějemi Pardubic, v nichž nakonec byly šťastnější holky z města perníku... Ženy Pardubic obsadily po velkém boji o postup do extraligy konečné 3. místo v 1. lize a v letošní sezoně budou patřit k velkým favoritům na postup.

Náš tým prodělal v letním období výrazné změny, přišel nevídaný počet nových tváří, ke změně došlo i na postu trenéra. Po odchodu úspěšného Tomáše Pavelky do Sokola Hradec Králové se týmu ujal Vítek Kohout, po opětovném návratu Toma se další trenérské varianty budou řešit po Pastvinách. Také konečná soupiska družstva se zřejmě vykrystalizuje na Pastvinách, dopředu můžeme prozradit snad jen návrat R. Hůlkové z Vídně a "legendy" českého basketbalu a čerstvé mistryně světa "veteránek" Jany Stejskalové. Na "částečném" odchodu je pouze Jitka Horáková, která se vydala za hlasem svého srdce, ale přislíbila, že se pokusí alespoň do některých zápasů zapojit.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS