Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Finále jak má být - hlavní cena míří na Slovensko

neděle 6.9.2009 | O. Čoček

Finále jak má být - hlavní cena míří na Slovensko Pohár rektora sliboval kvalitní podívanou a určitě nezklamal. Finále mezi Valosunem Brno a MBK Ružomberok bylo zážitkem, jaký se v Olomouci divákům poštěstí spatřit málokdy. Nabídlo basket nejvyšší úrovně a strhující drama do poslední chvilky. Nakonec, asi zaslouženě, odvážejí triumf do zahraničí hráčky MBK Ružomberok.

 
 

Hráčky MBK šly hned v úvodu do vedení, o které přišly až na konci čtvrtiny, kdy se Valosunu podařilo srovnat hru i skóre. Na obou týmech bylo vidět, že sezona teprve začíná, ale přes nerozehranost je kvalita obou týmů na špičkové úrovni. V poločase vedl Valosun o bod 37:36. Nástup do druhé půle měly výrazně lepší hráčky MBK, v kabině zřejmě došlo k důraznému proslovu trenéra Onušky, MBK celý druhý poločas vedl a místy si vypracoval velmi slušný náskok. Brněnské hráčky ale nechtěly dát kůži lacino a v závěru zápasu se nadechly k drtivému náporu. Diváky očekávané prodloužení nakonec Moravankám uniklo o jediný bod. Škoda, na takový zápas by se dalo dívat ještě hodně dlouho.

MBK Ružomberok : Valosun Brno 76:75 (22:22, 36:37, 61:51)

Jedinou kaňkou a troufnu si říct ostudou byla mizerná divácká kulisa. Zatímco na včerejších zápasech se místy sešlo přes 130 diváků, kteří se navíc neustále měnili, nedělní finále jich sledovalo něco přes 50. Asi se nikomu nechtělo vstávat po sobotním fotbale... Opravdu nevím, na co bychom už rozmazlené olomoucké publikum měli nalákat, když mnohonásobný mistr Slovenska a dvojnásobný vítěz Euroligy jim nestojí za pár kroků na halu?

Závěrečný zápas turnaje mezi domácím SK UP a BK Pliska Studánka Pardubice byl jen slabý odvar předcházejícího dramatu. Naše holky od začátku tahaly za kratší konec, Pardubice je prakticky k ničemu nepustily, dobrá obrana hostů nám dělala nepřekonatelné potíže. No omluvu je třeba připomenout, že sestava našeho týmu se teprve tvoří, trenéři hledají optimální složení a na hřišti se protočily všechny hráčky lavičky. Poprvé se domácímu publiku představila Jana Stejskalová, a hned předvedla, že to má v ruce - krásná trojka a dva čisté TH! Nejlepší hráčkou zápasu byla vyhlášená Verča Horáková, která s Míšou Chodilovou a Gábinou Svobodovou patřila k nejlepším v našem družstvu po celý víkend.

SK UP Olomouc : BK Pliska Studánka Pardubice 65:71 (9:17, 29:34, 45:51)

Trenéři i holky teď mají týden na dopilování herních dovedností a hned příští víkend se zúčastní turnaje v Praze na Aritmě. To bude poslední herní příprava před začátkem sezony, kdy A družstvo zajíždí do Prahy na Spartu a B družstvo začíná v Krnově.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS