Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Úspěch mladších žaček na turnaji ve Zvolenu

středa 16.9.2009 | S. Horák

Mladší žačky přivezly ze slovenského Zvolena medaile za třetí místo. Kvalitně obsazený mezinárodní turnaj prověřil současnou sílu našeho kolektivu.

 
 

V současnosti největšího basketbalového turnaje této věkové kategorie na Slovensku se kromě děvčat domácího Zvolena, Banskej Bystrice, Tepličky nad Váhom, Košic, Nitry, Prostějova (ČR) a Kecskemetu (Maďarsko) zúčastnila i naše děvčata. Postup ze základní čtyřčlené skupiny z druhého místa a následné třetí místo v turnaji můžeme považovat za úspěch. Skutečně strhující boj v základní skupině s děvčaty ze Zvolena a následné vítězství v tomto utkání, rozhodl o našem postupu do finálových bojů. Zde jsme nejprve narazili na velmi dobře hrající celek z Prostějova, který nedal našim děvčatům žádnou šanci. Třetí utkání v jednom dni se již promítlo do kvality naší hry. Děvčatům prokazatelně chyběla kondice a když se k tomu přičte i minimální zkušenost našich děvčat se zónovým presinkem. zdvojováním a hrou, založenou na clonění podkošových hráček, pak jednoznačné vítězství prostějovaček nemohlo být překvapením. Závěrečné utkání s letošními přebornicemi Slovenska z Banské Bystrice potvrdilo naše současné možnosti a naznačilo cestu, kterou ještě naše basketbalistky musí urazit.

Výsledky v základní skupině:

KESI Kecskemet : SK UP Olomouc 38 : 31 Body: Kika D. 10, Jiřka 6, Mája 5, Hanka a Denisa 4, Ivet 2, Naty, Klíště, Dia, Anče, kikina Š., Terka.

Teplička nad Váhom : SK UP Olomouc 16 : 80 Body: Hanka a Týna po 16, Naty 11, Klíště 6, Mája 6, Anička a Terka 6, Ivet 4, Kika D. 3, Denisa, Jiřka a Dia po 2, Kikina Š.

SK UP Olomouc : BK Zvolen 50:47 Body: Mája 10, Ivet 6, Týna a Anička 6, Hanka a Kikina Š. 5, Naty 4, Kika D. 3, Denisa a Jiřka 2, Dia 1, Klíště, Terka.

Finálová skupina:

SK UP Olomouc : TJ OP Prostějov 15 : 74 Body: Denisa a Naty 4, Mája 3, Ivet a týna 2, Hanka, Klíště, Dia, Anče, Kika, Kikina, Terka, Jiřka.

UMB Banská Bystrica : SK UP Olomouc 77 : 29 Body: Týna 6, Mája a Anče 5, Terka 4, Hanka 3, Naty a Jiřka 2, Ivet, Denis, Klíště, Dia, Kikina, Kika.

Utkání Olomouc : Zvolen se započítávalo ze základní skupiny.

Pořadí v turnaji:

1. UMB Banská Bystrica (SK), 2. TJ OP Prostějov (CZ), 3. SK UP Olomouc (CZ), 4. BK Zvolen (SK), 5. BSS Abovia Košice (SK), 6. BKM Junior Nitra (SK), 7. KKC Kecskemét (HU), 8. BK Teplička nad Váhom (SK).

Závěrem: Všechna děvčata předvedla bojovný výkon, plný obětavosti a nasazení. Uvidíme, jak se nám podaří zúročit získané zkušenosti v letošní sezóně. Fotografie a podrobnosti z turnaje najdete na internetových stránkách zvolenského basketbalu: http://www.officepartner.sk/bkzvolen97/

S. Horák

 

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS