Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Vítězný návrat do první ligy

27.9.2009 | O. Čoček

Ženy zahájily prvoligovou sezonu na palubovce Sparty Praha. Hned úvodní zápas přinesl našemu družstvu vítězství, které se nerodilo snadno, ale je o to sladší.

 
 
2.kolo, 26.9.2009
Sparta Praha - SK UP Olomouc  63:65  (18:19, 13:21, 16:18, 16:7)
Fauly:18:24 . Trestné hody:22:30/8:16 . Diváci:35 .
Sparta Praha:
SK UP Olomouc: Hůlková 4(TH2/2), Horáková 8(0/2,2x3), Huňková 17(5x3), Procházková 2, Chodilová 9(1/4), Svobodová 6, Stupňánková 5(3/6), Zapletalová 3(1x3), Inochovská 11(2/2, 1x3)

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu jsme se dostali do mírného vedení, ale hráčky Sparty, která ještě v loňské sezoně hrála nejvyšší soutěž, náš náskok dotáhly.

Ve druhé čtvrtině obě družstva předváděla vyrovnanou hru, ale jedna z ústředních postav tohoto zápasu - naše Ála Huňková, se postarala pěti trojkami o devítibodový náskok našeho družstva v poločase. Do šaten jsme tedy odcházeli s dobrým pocitem z předvedené hry, který kazila pouze statistika obranných doskoků. Více jak polovinu bodů jsme dostali z doskočených míčů!

Třetí čtvrtina byla opět velmi vyrovnaná, především díky Gábině jsme zlepšili obranný doskok, vynikající výkon v této činnosti předváděla Ála(celkem 8 doskoků)! Na konci čtvrtiny jsme vedli 58:47 a ani nejvěrnější fanoušci Sparty už nevěřili, že by se zápas mohl vyvinout jinak, než v naše klidné vítězství.

Zvlášť poté, co jsme si v úvodu závěrečné čtvrtiny vypracovali 13 bodový náskok. Perfektní výkon předváděla Sandra, Verča s Mifou motaly soupeřkám hlavu svojí pohyblivostí a dravostí, Hanka trpělivě sbírala +fauly (což výrazně pomohlo v závěru, kdy soupeřky dohrávaly jen v šesti). Na hřišti se pravidelně střídaly všechny hráčky a opravdu nic nenasvědčovalo nějakému dramatu. Pak ale přišel totální střelecký kolaps (jen 7 bodů za čtvrtinu), několikrát nám vyklouzl míč z obroučky, soupeřky nás nepustily ke střelbě z trojky, naopak hlavně díky TH mohutně stahovaly náš náskok.

K mohutnému finiši Sparty zavelela Aleně velmi sporně udělená nesportovní chyba po faulu, kterých bylo v zápase desítky a většinou se ani nepískly (naopak hrubé fauly na Hanku, Anetu a Mifu zústaly bez potrestání). Z následných 4 TH Sparťanky neomylně snížily náš náskok na pouhé 4 body, naštěstí se jim po vyhození z boku již nepodařilo dál skórovat. Na palubovce se strhlo doslova peklo, naštěstí naše holky se dokázaly dostatečně zkoncentrovat a Radka jako správná kapitánka dvěmi úspěšnými TH 13 vteřin před koncem definitivně pojistila naše vítězství.

Všech devět děvčat si zaslouží pochvalu za předvedenou hru, která je velkým příslibem do dalších ligových zápasů. Svoji premiéru na lavičce si úspěšně odbyli i asistenti Jana Stejskalová a Filip Štraus, když hlavního trenéra Vítka Kohouta nepustily na lavičku pracovní povinnosti.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS