Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Starší minižačky vítězně v Krnově

úterý 27.10.2009 | S. Horák


Lokomotiva Krnov vers. SK UP 29 : 53 (7:17, 6:13, 9:12, 7:11)
Body: Kuči 14, Naty 10, Kika 9, Mája 9, Anči 4, Klíště 2, Kája 2, Štursi 2, Terka 1, Marťas, Ivča, Hudy, Aďa.
Lokomotiva Krnov vers. SK UP 30 : 50 (12:4, 7:16, 7:10, 4:20)Body: Klíště 10, Terka 10, Kuči 9, Ivča 6, Kája 6, Anči 4, Kika 3, Štursi 2, Mája, Marťas, Hudy, Aďa, Naty.

 
 

V prvním utkání jsme šli soustředěnou a kolektivní hrou od prvních minut do vedení, které jsme průběžně navyšovali až na výsledných 24 bodů. Obě herní sestavy se podílely na výsledku stejnou mírou a z pohledu trenéra hráčky plnily své taktické úkoly bez vážných problémů. Hra se opírala o velmi dobrou střelbu Hanky (7/7 - to se málokdy vidí), které velmi dobře sekundovaly Naty, Kika a Mája. Pochvalu si zaslouží i Terka, za vynikající práci pod oběma koši (12 doskoků, ale Terko - co ta střelba 7/0? Chce to jen víc klidu.). Přestože se utkání vyvíjelo vcelku jednoznačně, tak musím zmínit jeden náš zásadní nedostatek. Tím je velký počet nevynucených chyb a z nich vyplývajících ztrát míče. Celkem 40 za utkání je skutečně číslo katastrofální (Marťas 7, Hudy 7 a Mája 6). Oproti tomu jsme získali pouze 24 míčů. Tento rozdíl by nás v budoucnosti zcela jistě připravil o výhru.

Výsledek druhého utkání na první pohled vypadá stejně, že se jednalo o další snadné vítězství. Bohužel vývoj tohoto basketbalového klání tak jednoznačný nebyl. Úvodní sestava (Naty, Štursi, Mája, Anči, Válec a Klíště) přistoupila k tomuto zápasu zcela v rozporu s dosud standardním a systematicky připravovaným herním pojetím. Bez sebemenšího náznaku o spolupráci a kolektivní pojetí. Vymizel rychlý protiútok, hráčky se utápěly v driblinku, sólovaly a zcela logicky se dopouštěly kromě hrubých taktických chyb i chyb individuálních. 15 ztrát a 4!! body za čtvrtinu svědčí o všem.  „Přihrávka" snad vymizela i z basketbalové učebnice a na první pohled i ze základní učební látky. Udivené pohledy diváků vyjadřovaly jedinou otázku: „Copak je to ten trenér učí?". Naštěstí jsme od prvních sekund druhé čtvrtiny začali předvádět hru založenou na rychlých protiútocích, na vzájemné spolupráci a především na osobní zodpovědnosti každé hráčky za předvedený výkon. Na skóre se to začalo projevovat a v poločase jsme dokonce o jeden bod i vedli. Za tento úsek si zaslouží pochvalu především Terka, Kika, Kája, Ivča i Hanka. Terka k výbornému doskakování přidala i dobrou střeleckou produktivitu. Kika úspěšně zakončovala a dřela v obraně, Hanka dobře rozehrávala a Kája s Ivčou neúnavně pracovaly v obraně a následně vyrážely do RP. Po poločase se základní sestava (bez Klíštěte) vzpamatovala a svůj projev výrazně zlepšila. Přesto ve „svém miniutkání" prohrála s Krnovem14:19!!! Prostě výpadek z úvodní části se jim samostatně dohnat nepodařilo. V závěrečném dějství se dobrým výkonem blýsklo i Klíště (10 bodů). Když ani ostatní hráčky nepolevily ve své snaze o kvalitní herní projev, nebylo o konečném výsledku již žádných pochyb.

Závěrem: Věřím, že poučení, které jsme si z Krnova odvezli, bude pro nás výstrahou do budoucna. K vítězství povede vždy pouze hra, postavená na vzájemné spolupráci, nasazení a samozřejmě i na individuální odvaze. Žádný orchestr na světě nezahraje, když si každý na svůj hudební nástroj bude hrát, co se mu zrovna zlíbí. Housle hrají Bacha, trubky foukají jazz, klarinety lidovku a k tomu všemu do pochodu tluče velký buben. Jsme jeden tým a tak tomu i bude. Společně povede cesta k basketbalovým výšinám.

S. Horák

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS