Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Pohárový duel s Hradcem Králové

28.10.2009 | O.Čoček

Pohárový duel s Hradcem Králové Dnes jsme na palubovce v Litovli hostili družstvo Sokola Hradec Králové, s nímž si náš klub udržuje velmi dobré vztahy a snažíme se dlouhodobě spolupracovat a vzájemně si vypomáhat s hráčským kádrem.

 
 
2.kolo, 28.10.2009
SK UP Olomouc - Sokol Hradec Králové  53:92  (12:28, 10:19, 17:25, 14:20)
Rozhodčí:Remenec, Junek . Fauly:12:11 . Trestné hody:4/1:20/14 . Diváci:35 .
SK UP Olomouc: Svobodová 11(1x3), Huňková 6, Stupňánková 6, Bičišťová 11(2/1), Kubalová 5(1x3), Horáková 2, Procházková 2(2/0), Pavlíková, Chodilová 4, Zapletalová 3(1x3), Inochovská 3(1x3), Hůlková,
Sokol Hradec Králové:

Komentář k zápasu

V přátelské atmosféře se odehrálo utkání 2. kola poháru mezi našim družstvem a hosty z Hradce Králové. Když děvčata z Hradce vysedala ze svého autobusu, mohli si připadat olomoučtí fandové, že přijelo družstvo SK UP. Hned několik hráček totiž v ligových zápasech nastupuje, nebo nastupovalo za oba týmy. Vzpomenout musíme Milenu Steffanovou, ještě nedávno kapitánku a klíčovou hráčku SK UP, v loňské i současné sezoně nám vypomáhají Klára Pochobradská, Aneta Bičišťová a Katka Zavázalová, na soupiskách obou klubů jsou i Andy Ovsíková a Jana Hausknechtová, v SK UP vyrůstala Katka Nováková...

Na hřišti šly ovšem veškeré kamarádské vztahy stranou a než jsme se vzpamatovali, bylo to 2:12, na čemž měla největší zásluhu právě exolomoucká Katka Nováková. V první čtvrtině naše holky vypadaly, jako by se bály střílet. Místo jednoduchého zakončení hledaly své (většinou daleko hůře postavené) spoluhráčky, z dvojtaktu jsme shazovali na trojku, v obraně jsme zbytečně faulovali. Ostatně počty TH 0:5 v první a 2:8 ve druhé čtvrtině (celkem 4:20) jsou dost vypovídající.

Do druhého poločasu nastupily holky s daleko větším odhodláním, zřejmě zabral monolog trenéra v koutě tělocvičny o přestávce. Třetí čtvrtina byla z naší strany asi nejlepší, přidali jsme na tempu, trenér soupeřek točil hráčky z lavičky, takže se nám dařilo skórovat i lépe bránit. Taky na naší straně se na hřišti pravidelně střídaly všechny holky, ve druhé půli odpočívala jen Verča Horáková, která má drobné zdravotní problémy. Škoda, že se v posledním týdnu nedaří našemu špílmachru Ále, jejich obvyklých 6-7 trojek chybí, ale pevně věřím, že už v Liberci a v Trutnově se opět chytí a na kontě přibude dalších jejich průměrných 25b.

O významu pohárových zápasů můžeme dlouze diskutovat, ten dnešní minimálně ukázal, že do extraligové výkonnosti nám ještě pár kroků chybí. Možná zajímavější by bylo srovnání s týmy z konce extraligové tabulky, např. Spartou, nabo VŠ, ale dnešní zápas si jak diváci, tak hráčky i trenéři užili v kamarádské pohodě.

Opravdu k zamyšlení je ale otázka domácího prostředí. Hala v Litovli je sice krásná, ale to, že jsme z posledních tří "domácích" zápasů odehráli jen jeden ve Sportovní hale SK UP, nám moc nepomáhá - ani herně, ani ekonomicky. Bohužel, rockový koncert má ve Sportovní hale přednost před sportem. Ale to nevyřešíme, není totiž naše ostuda, že Olomouc nemá důstojné prostory pro pořádání kulturních akcí. Pro investory i pány radní je totiž přitažlivější postavit novou tribunu fotbalistům (netuším na co, když ty tři stávající byly zaplněné naposledy asi před sedmi lety, když tu náhodou hrála repre), nové "sportovní" centrum opodál, nový hotel hned vedle (parkoviště nějak zapomněli, takže nám auta jejich fanoušků a hostů stojí před halou), nové nákupní středisko, nový aquapark, než postavit budovu, kde by se daly pořádat koncerty a neblokovala se tak jediná sportovní hala ve městě, kde se dají odehrát ligové zápasy basketbalu, volejbalu a dalších sportů.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS