Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Nejmladší minažačky byly poprvé na turnaji

pondělí 7.12.2009 | O. Zatloukal

Družstvo nejmladších minižaček SK UP Olomouc se na Mikuláše rozhodně nenudilo. Zúčastnilo se mezinárodního turnaje přípravek v Pardubicích.

 
 
 

Mikulášský turnaj dívek roč. 2000 a ml.

Pardubice 4.-6.12. 2009

Družstvo nejmladších minižaček SK UP Olomouc se na Mikuláše rozhodně nenudilo. Zúčastnilo se mezinárodního turnaje přípravek v Pardubicích. A že to byl turnaj na velmi dobré úrovni značí i družstva, která se ho kromě nás také zúčastnila - Studánka Pardubice měla 2 družstva, Slovanka Praha, Prosek Praha, Košice (chlapecké družstvo), Hradec Králové, Brno a další.

 

My jsme na turnaj odjížděli hlavně s tím, nabrat co nejvíce zkušeností na hřišti a mít pořádný zážitek z něčeho nového, co se časem už stane pravidelné.

 

Bohužel naši sestavu na turnaji ovlivnila zranění a nemoci některých hráček, proto jsem byl velmi rád, když se podařily domluvit 2 hráčky z jiného klubu - Eliška a Kačka.

 

Naše výsledky:

 

Studánka Pardubice - SK UP  68:38

 

První utkání ve skupině bylo opravdu povedené, i když z výsledku to tak vůbec nevypadá. Pardubice jsou známe svou velmi širokou základnou a basket tam už „mastí" snad od první třídy. Nicméně v první Q jsme se ničeho nelekli a vyhráli 18:14 hlavně díky rychlému přechodu na soupeřovu polovinu (že by náznak basketbalu?) a přesnému zakončování Markéty. To posadilo do kolen všechny domácí fanoušky, naopak „naše Hořavovi" to probudilo k velkému fandění. Ve druhé Q už nastoupila sestava, která si s námi dělala, co chtěla. Hráčka č. 8 byla k nezastavení a Lea nevěděla, kam dřív.

Zápas proti nakonec druhému družstvu celého turnaje jsme zvládli odehrát až do konce se vztyčenou hlavou a ve velkém tempu.

 

BK Prosek Praha - SK UP   4:18

 

Druhé utkání jsme odehráli proti soupeři, který na tom byl hodně podobně jako my. Holky, které se teprve učí chodit po hřišti, poznávat čáry a signalizaci rozhodčích. Celá řada nepřesných přihrávek na obou stranách na kráse utkání nepřidala. Nás mohou těšit pouze 4 obdržené body, naopak ale spousta zahozených šancí a polevení v bojovnosti. Toto vítězství nám zaručilo 2. místo ve skupině C.

Kladem zůstane, že nám přijela pomoci Lucka i s maminkou a tak jsme mohli ušetřit nějaké síly ke třetímu utkání ve stejný den proti Hradci Králové.

 

Hradec Králové - SK UP    47:18

 

Soupeř o malý kousek lepší než my. Na naší hře se projevila už únava a i když jsme vyhráli první Q, zbytek zápasu jsme byli ve všem pomalejší. Chyběli nám tak 2-3 hráčky, které by pomohly v rotaci ostatním. V tomto zápase nejlepší výkon podala Anička Podlaha, která jak se sama přiznala: „já jsem se snažila" a slíbila, že: „budu se takhle snažit už pořád!".

Po náročném dni večere a zdlouhavý přechod k mikulášskému cukroví.

 

Košice - SK UP    42:10

 

Zápas proti klukům, ze kterého měly některé hráčky nahnáno (Eliška), dopadl velmi dobře. Hned úvod, kdy Košice nasadily výbornou sestavu jsme vedli 2:0 a kdyby Anička přidala další tutovku, mohlo být 4:0 a nevím, jak by se slovenský trenér tvářilJ. I přes velký rozdíl ve skóre to bylo důstojné utkání, které mělo tolik potřebné prvky tvrdosti.

Po tomto utkání nás čekal zápas o 7./8. místo proti OSK Olomouc.

 

OSK Olomouc - SK UP   9:17 

 

Zápas velmi nervózní se soupeřem, kterého budeme pravidelně potkávat v soutěži OP. Bylo to utkání jedné hráčky (Slivečková 8 bodů) proti SK UP. V tomto jsme obstáli hlavně jako tým a body si pěkně rozložili ( Rašková 4, Podlahová 4, Krátká 4, Gentricová 3, Benešová 2).

Markétě se sice v obraně moc nedařilo, protože Růženka dala hodně bodů, ale díky ostatním hráčkám (hlavně Kačce Hrazdilové) jsme pokryli soupeřovi „náhozy" do naší poloviny  a z toho mohli soupeře zase dobývat.

 

Nejlepší hráčka: Maky Rašková

Největší bojovnice: Viky Zezulová

Největší haluz: Anička Podlahová - po pokynu trenéra „hoď to!" místo hození míče volné spoluhráčce hodila míč z trojkové čáry přímo do koše :)

 

www.minibasket.estranky.cz

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS