Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší dorostenky s Ostravou za plný počet bodů

středa 9.12.2009 | I.Fašánek

Z předehrávek s týmy Ostravy vytěžily mladší dorostenky maximum - dvě výhry. Druhý zápas se odehrál na Hynaisce, takže diváci měli poprvé letos možnost vidět holky v Olomouci.

 
 
 
SK UP TBS Přerov - SBŠ Ostrava B - 91:34 (22:8, 22:11, 31:2, 16:13)

K předehrávanému zápasu DL mladších dorostenek přijel soupeř jen v sedmi lidech a od úvodních minut jsme měli navrch. Škoda jen polevení v poslední čtvrtině. Holky zaslouží pochvalu za bojovnost a nasazení, bylo k vidění i několik pohledných akcí a zakončení rychlých protiútoků. Sráží nás, že množství momentů řešíme zbrkle. Jako by jsme se báli vzít zodpovědnost na sebe a něco vytvořit. A nejsme odolní při kontaktu s protihráčkou, neumíme si pomoct důrazným pivotem a nabízíme míč před tělem soupeři.

Body -

Lachnitová 18 (š 8/6), Skrovná 12 (š 2/0), Husičková 11 (š 2/1),Burzová 11 (š 2/1), Vildová 9 (1x 3, š 2/2), Murgašová 8 (š1/0), Knápková 8, Cvešperová 8, Fašánková 4, Mačáková 2, Samohýlová a Látalová 0

SK UP TBS Přerov - SBŠ Ostrava C - 80 : 58 (21:17, 22:14, 20:13, 17:14)

Další předehrávaný zápas jsme odehráli na Hynajsce. Užší rozměry tělocvičny se podepsaly na několika ztrátách, kdy jsme se uvolňovali pro míč mimo hrací plochu. Soupeř, pravděpodobně trénující v menších tělocvičnách, uvedené problémy neměl. Nebo bylo příčinou opuštění hrací plochy chybějící soustřední domácích hráček?. Soupeř přijel s družstvem tvořeným děvčaty ročníků 1995 a 1996 hrajícími žákovskou ligu. Začátek zápasu nám vyšel a v 5 min jsme vedli o 10 bodů, dařily se RP, dokázali jsme doskočit nepřesné pokusy soupeřek, v obraně fungovala výpomoc. Po prostřídání se projevil rozdíl ve výkonnosti hráček základní pětky a lavičky. Střídali jsme světlé okamžiky s neskutečnými chybami a tím drželi soupeře na dostřel. Jak v předešlém zápase, i zde se holky nevyvarovaly zbrklosti hlavně po získání míče a při zakončení. V obraně nám dělá problém hra 1:1 při obraně hráčky s míčem. Nedokážeme udržet správné postavení mezi míčem a košem, potažmo nepustit hráčku do středu hřiště. Místo zastavení pohybu se snažíme vypichovat míč, co soupeř dokázal využít a po obejití obránce trestat úspěšnou střelbou z prostoru čáry trestného hodu. Na druhou stranu za nasazení a práci v obraně, kromě uvedených chyb, třeba děvčata pochválit. Slušně fungovala výpomoc ze slabé strany a už i občas komunikace při přebrání. Jen se nebát mluvit. A lépe se soustředit na odstavení protihráčky po střelbě soupeře.

Utkání, kromě stabilní Lanči, vyšlo Monice Husičkové a Dominice Murgašové. U Moniky jsme dokázali využít její rychlost a zapojení do RP a Dominika která odehrála nejpovedenější zápas v probíhající sezóně mladších dorostenek, dokázala odvést kus práce pod vlastním košem při doskoku nebo výpomoci, zapojit se do RP a v útoku se prosadit proti soupeřkám v hře 1:1 v prostoru koše.

U ostatních hráček, Monika K, Iva F, Klára C, Lucka Š., Vendy S., postrádám větší důraz při zakončení a přímočařejší pohyb do koše. Situaci si zjednodušujete tím, že se vyhýbáte kontaktu a tím se dostáváte do nevýhodných pozic pro střelbu. Žádná z hráček nepoužívá fintu, nebo jen nepřesvědčivě, na což soupeř odmítá reagovat. V obou zápasech jsme měli problémy při získání míče při obranném doskoku a následné první přihrávce. Nedokážeme si pomoct zapivotováním a z obavy před ztrátou míče jej ukvapeně zahazujeme.

            Ale konec dobrý, všechno dobré. Následující dva zápasy nás čekají 19. doma a 20.prosince venku s SŠB Pardubice. Pokud potvrdíme stoupající výkonnost a soupeře porazíme, tak po polovině soutěže budeme v tabulce na 6 místě, co odpovídá výkonnosti družstva.

Body -

Lachnitová 27 (1x3,š 4/2), Husičková 24 (š 5/2), Murgašová 17 (š9/5),Burzová 6 (š 2/2), Fašánková 3 (š 2/1), Samohýlová 2, Cvešperová 1(š2/1), Knápková a Šálková 0

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS