Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Starší mini mají za sebou dva vítězné duely s městským rivalem

čtvrtek 10.12.2009 | S. Horák

     Dvě poslední středy byly ve znamení soubojů s OSK. Tentokrát jsme hráli na palubovce soupeřek. Po dvou výhrách jsme se pevně usadili na 3. místě oblastního přeboru.
2. 12. 2009             OSK vers. SK UP 37 : 50 (12:13, 4:8, 8:6, 13:21)
Body: Mája 12 (TH 2/0), Klíště 10, Hanka 8, Kika 6, Anče 5 (2/1), Jiřinka 4, Denisa 3 (2/1), Naty 2, Terka (2/0), Ivča, Marťa.
9. 12. 2009             OSK vers. SK UP 36 : 39 (8:8, 12:14, 2:14, 14:3)
Body: Hanka 9 (4/1), Jiřinka 9 (2/1), Marťa 5 (2/1), Naty 4, Štursi 4, Kája 2, Kika 2, Anče 2, Hudy 2, Klíště (2/0), Ivča a Denisa.

 
 

     První utkání jsme nezačali vůbec dobře. Za stavu 0:8 jsme až po notné domluvě v oddechovém čase začali hrát odpovědně v obraně a odvážně dopředu. Podařila se řada pěkných protiútoků. Bohužel se stále projevují staré bolístky v zaujímání správných útočných koridorů. Téměř vůbec jsme nepraktikovali hru založenou na kombinaci „hoď a běž", přestože v posledním období se této spolupráci věnujeme v tréninku dost a dost. Braní na záda a následné doskakování patří stále do kategorie trenérových snů a přání. Občasné provedení této individuální činnosti u jednotlivců (Hanka, Denisa?! a Anče) však dává naději, že se postupně přidají i další. Koho však musím za výkon v tomto utkání veřejně pochválit, tak to jsou Hanka s Májou. Jejich vynikající obranné nasazení, návraty do obrany, stálý a správný obranný postoj na výrazně pokrčených nohách, výpomoci spoluhráčkám a řada velmi pěkných bloků - to je výčet jejich pozitiv. V závěru utkání se objevily i další velmi pěkné obranné kombinace založené na zdvojování při vyhazování soupeřek ze zázemí. Zde se blýskly Mája s Kikou - podotýkám však, že se této činnosti dosud vůbec nevěnujeme a jednalo se o jejich osobní a velmi správně realizovanou herní aktivitu. Chyběla Kája a Štursi. Závěrem mohu konstatovat, že přestože se tolik nedařilo v útoku, je možné dovést utkání do vítězného konce. Kéž bychom si z toho vzali ponaučení do budoucnosti.

     V odvetném utkání hraném o týden později nemohly ze zdravotních důvodů nastoupit Terka s Májou, naopak se na palubovce po dlouhé době, způsobené zraněním, objevila Kája. Po vyrovnané první čtvrtině, kdy jsme se předháněli v neproměňování tutovek a jedinou skórující hráčkou byla Hanka (98), se ve druhé čtvrtině blýskla svým výkonem především Jiřinka (98). Svojí odvahou v útočných činnostech a především několika velmi pěknými úniky zakončenými koši ukázala svým o rok starším spoluhráčkám, jak se hraje o vítězství. V poločase bylo na výsledkové tabuli skóre 20:22 v náš prospěch, ale když se podíváme, kdo se na našich úspěších podílel, pak celých 15 bodů zajistily Jiřinka s Hankou. Není na tom holky něco divného? Hanka navíc hrála celé utkání s nepříjemným zraněním na palci pravé ruky - vzpomínkou na nedělní utkání v Krnově. Třetí čtvrtina byla konečně podle mého gusta. Výborná práce v obraně Marti, Hanky, Aničky a Štursi, následně pěkné rychlé protiútoky - to vše se zákonitě promítlo i do vývoje utkání. Možná snad ještě chyběla vyšší úspěšnost v zakončování, ale svým herním projevem se zcela jistě divákům naše děvčata zalíbila. To, co jsem chválil ve 3. čtvrtině, však na jasné vítězství nestačilo. V závěrečném dějství jsme se nakonec o výhru skutečně strachovali. 14(!!!) ztracených míčů, hrubé nedostatky v obraně, žalostná střelba a netaktický herní projev nás téměř o vítězství připravily. Soupeřky procházely kolem našich obránkyň, jako kdybychom se nikdy obraně nevěnovali. O vzájemných výpomocích nebo herní spolupráci jsme si mohli nechat jenom zdát. Obranné doskakování bylo činností, kterou hráčky na hřišti pravděpodobně NIKDY neviděly ani z rychlíku a zodpovědnost za snahu celého týmu jako kdyby hráčky vůbec necítily. Ne, takhle by to nešlo, abychom vyhrávali tím, že se někomu daří, hraje s nasazením a na této vlně se jiní vezou, jakoby to bylo samo sebou. Opět ponaučení do budoucna: žádné utkání neskončí vítězně, pokud neodvedou všechny hráčky na hříšti maximum ze svých aktuálních možností. Věřím, že toto šťastné vítězství o tři body bude naším společným mementem, které musíme mít před očima v další tréninkové práci.

S.H.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS