Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Vypjatá utkání s Kroměříží

pondělí 21.12.2009 | V.Vacová

Poslední víkend před Vánoci jsme přivítali družstvo Kroměříže, které nás ve svém domácím prostředí dvakrát porazilo. I přes bouřlivou atmosféru, vytvořenou kroměřížským publikem, se holkám podařilo v obou utkáních zvítězit a nadělit si tak malý vánoční dárek.

 
 

SK UP - Slavia MBA Kroměříž 43:34 ( 14:6, 7:7, 14:8, 8:13 )

Body: Mája 12, Klíště 10, Štursi 8,Terka 4, Naty 4, Kája 2, Deny 2, Kačka 1, Kika, Válec

V prvním utkání holky od počátku své soupeřky přehrávaly jednoduchými nájezdy do koše a snahou hrát rychlé protiútoky. Lépe se dařilo první pětce ( Mája, Klíště, Válec, Kika, Terka ). Střelecky vynikalo především Klíště, které nebojácně střílelo na soupeřův koš ze střední vzdálenosti. Jen je třeba správně odhadnout, kdy je na místě střelba a kdy je lepší zvolit fintu a nájezd kolem hráčky do koše. Tvůrcem hry byla Mája, která k dobrým nájezdům přidala i pár pěkných přihrávek spoluhráčkám. Druhá pětka ( Kačka, Štursi, Kája, Deny, Naty ) zaostávala především útočně. Malá aktivita do koše, podávání míče spoluhráčkám bez zájmu dát sama koš mělo za následek vyrovnanou 2.čtvrtinu a prohranou 4.čtvrtinu. V této pětce překvapivě dominovala Deny, která se snad jako jediná nebála hrát na koš. Několikrát se jí podařilo obejít svého obránce, i když zakončení nebylo úspěšné. Štursi se blýskla pěkným zakončením z pod koše, kdy použila boční střelbu! Po celou dobu utkání jsme však nebyly příliš spokojené s obranou. Holkám se nechtělo vracet do obrany, v postupném útoku soupeřek byly od svých hráček příliš odstoupené a vypomáhání se nám také příliš nedařilo. (a to jsme tuto činnost dělaly na pátečním tréninku!! )I přesto se zápas podařilo dotáhnout do vítězného konce. 

SK UP - Slavia MBA Kroměříž 46:44 (6:14, 7:12, 17:10, 14:8 )

Body: Kája 8, Kika 6, Kačka 6, Deny 6, Terka 5, Naty 4, Klíště 4, Štursi 4, Mája 3, Válec 

Do druhého zápasu holky nastoupily v přeházených sestavách ( Kačka, Kája, Kika, Válec, Terka ) a ( Mája, Klíště, Štursi, Deny, Naty ). Opět bylo velmi těžké holky namotivovat do druhého utkání. Myslely si, že vítězství přijde samo. Na hřiště všechny nastoupily jako tělo bez duše. Snad žádná činnost se nám v prvním poločase nepodařila. Pochvalu zaslouží jen Mája, a to za spoustu získaných míčů v obraně, které vyplynuly z dobrých návratů do obrany. Po nezbytné domluvě nastoupilo po poločase úplně jiné družstvo. Perfektní soustředěná obrana, dobré obranné braní na záda, ale hlavně CHUŤ vyhrát a získat každý míč, nám umožnilo postupné stahování soupeřova náskoku. Pozitivem bylo dobré vypomáhání a komunikace v obraně, která se pomalu začíná rýsovat. Holky dokázaly stáhnout 13-ti bodovou ztrátu a vítězným košem Deny zápas vyhrát. Každá hráčka zaslouží velkou pochvalu za odvedený kus práce. Každá se svou činností zasloužila o vítězství. Doufám, že toto utkání bude pro holky velkou zkušeností, a to především z toho důvodu, že si uvědomí, že bez pořádné obrany a chuti hrát basketbal, se žádné utkání vyhrát nedá. 

Holkám za malý vánoční dárek děkujeme a stejně tak i rodičům za jejich podporu.

 

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS