Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Vydřená výhra starších dorostenek ve druhém prodloužení!

10.1.2010 |

Odveta za první prohru a zároveň souboj o druhou příčku v tabulce dala našim starším dorostenkám pořádně zabrat. Příbor prokázal, že jeho pozice na čele není náhodná a o vítězi rozhodlo až druhé prodloužení. Diváci si přišli na své, ikdyž průběh zápasu jim pořádně pocuchal nervy.

 
 
12.kolo, 9.1.2010
SK UP Olomouc - BK Příbor  79:67  (16:18,30:29,45:40,58:58,65:65)
Rozhodčí: Bešina, Sanetříková . Fauly: 24:33 . Trestné hody: 42/24:33/20 . Diváci: 69 .
SK UP Olomouc: Lachnitová 33(2x3,20/13), Husičková 17(6/3), Burzová 16(10/8), Murgašová 10(2/2), Boďová 3(1x3,2/0), Tomášková (2/0), Fašánková, Skrovná, Cvešperová, Šťásková
BK Příbor:

Komentář k zápasu

Na výkonu našich děvčat bylo vidět vánoční lenošení u televize s mísou vanilkových rohlíčků u nosu. Pochybuji, že některá z nich se byla alespoň jednou proběhnout.

Do zápasu jsme sice vstoupili poměrně úspěšně, ale vedení 7:2 nebylo výsledkem naší přehnané chuti do pohybu, ale spíš malé produktivity soupeřek. Jakmile se Příbor rozpohyboval na správnou provozní teplotu, otočil skóre na 15:7. Až po příchodu Ivy Fašánkové na hřiště jsme se trochu dostali do pohybu a trojka Eriky a 2 úspěšné TH Dizy nás dostaly zpátky do hry.

Ve druhé čtvrtině jsme zlepšili obranu, v útočné fázi to ovšem pořád skřípalo. Spousta nevynucených chyb na obou stranách, soupeřkám spadlo snad vše, co mělo aspoň trochu směr na koš, náš mizerný pohyb směrem dozadu, nic pro oko domácího diváka. Za zmínku stojí snad jen 15 bodů Lanči.

Ve druhé půli se konečně chytila Monika(9b), Lanča pokračovala ve své spanilé jízdě (16b ve 2.poločase, hned v úvodu koš s faulem, celkem 10 úspěšných TH, ale pořád malý důraz pod košem). Dokázali jsme konečně dostat soupeřky alespoň náznakem pod tlak, a mírně zlepšeným pohybem si vynutit na soupeřkách spousty faulů. Poslední čtvrtina byla opět ve znamení dvojice Lanča-Monča. Nikdo jiný se bodově neprosadil, po celý zápas byla z naší strany katastrofální práce pod košem, poměr doskoků byl snad 1:50, soupeřkám jsme dávali několikerou možnost zakončení. Naštěstí jsme závěr zvládli lépe hlavou. Nejdříve soupeřky neproměnily 1TH, následně Lanča taky jen 1TH, po taktickém faulu Lanči soupeřky pod psychickým tlakem nedaly ani jeden TH, naopak z protiútoku v posledních vteřinách vytěžila Lanča faul a proměnila 1TH, takže se poprvé prodlužovalo.

Úvod prvního prodloužení patřil soupeřkám, které se dostaly do vední 65:60, to však bylo z jejich strany vše. Pod hrozbou nuceného střídání za 5 osobních chyb polevily v obraně, přesto se postupně Příboru vyfaulovaly 4 hráčky. Naše družstvo ale nedokázalo tuto výhodu využít, v prvním prodloužení jsme nedali 5TH! Přesto se nám podařilo alespoň udržet nerozhodný stav a pokračovat ve druhém prodloužení.

Závěr zápasu byl "one girl show" - Gábina Prcek se nějakým zázrakem probrala (asi dostala hlad a spěchala domů) a během těchto 5 minut nastřílela 10bodů, na které nedokázaly oslabené soupeřky reagovat.

Závěrem je potřeba pochválit celé družstvo za bojovnost v závěru zápasu a popřát holkám hodně štěstí do dalších ligových bojů. Už ve středu čeká většinu holek "odveta", když v lize mladších dorostenek hostí v Přerovské Sokolovně opět družstvo Příbora.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS