Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Ml.dorky porazily oslabené OSK

16.1.2010 |

Dlouho očekávaný zápas mezi SK UP a OSK tentokrát nesplnil očekávání, protože soupeřkám kolidoval termín zápasu s extraligou a proto vyslaly do boje opravdu jen své B družstvo bez posil.

 
 
13.kolo, 16.1.2010
SK UP Olomouc - OSK Olomouc  118:30  (33:9, 25:6, 31:7, 29:8)
Rozhodčí: Zatloukal, Sanetříková . Fauly: 21:16 . Trestné hody: 28/20:20/8 . Diváci: 18 .
SK UP Olomouc: Lachnitová 32(1x3, 7/7), Skrovná 22(8/6), Husičková 20, Tomášková 13(6/3), Burzová 12(3/2), Vildová 9(1x3, 2/2), Knápková 6, Murgašová 2, Fašánková 2(2/2), Šťásková
OSK Olomouc:

Komentář k zápasu

Zápas na který se připravují u obou klubů jak hráčky, tak rodiče, se tentokrát nedá označit jako pravé derby. Soupeř přijel v sestavě z žákovské ligy a i to ještě oslabené o zraněnou Terku Lančovou. Tzn., že našim 94 ostříleným z ligy starších dorostenek se postavily vesměs o rok mladší hráčky (ročník 95), které tak něměly větší šanci nás potrápit. Zápas jsme proto pojali jako možnost natrénovat nezažité herní varianty a dát prostor všem hráčkám z lavičky. Na hřiště se tak v nezvykle velkém počtu minut dostala Nikča Skrovná, které zápas vyšel excelentně, Lucka Šťásková (jako standartně připo... v útoku, obrana slušná), Monča Knápková, i největší naděje žaček Linda Vildová. Škoda, že tentokrát nebyla Lucka Mačáková, Klára Cvešperová, ani holky z Přerova. Toto byl ten ideální zápas, kde se mohly ukázat, zahrát si a nabrat potřebné zkušenosti. Místo nich tak musely na hřiště hráčky základní sestavy starších dorek Lanča (která mohla být s ženami na lize v Benešově), Monča, Dizy. Bohužel, je to o přístupu a nutit nikoho nebudeme. Pokud někomu stačí jednou měsíčně oblastní přebor a nechce výš, prosím ...

Na hřišti byl po celý zápas jednoznačný obrázek, škoda, že v 1/4 jsme soupeřky zastavovali jen za cenu faulů (12TH soupeře v 1/4!), pak už to bylo lepší. Ale proti mladším holkám bychom si měli umět poradit i čistě. V útoku opět naše dlouhodobá slabina - střelba pod košem (kdy se to už naučíme?). Velmi dobře hrály Nikola a Anička, které si svým výkonem řekly hlasitě o místo v sestavě starších dorek přítomnému tr. Pavelkovi. Pozitivem bylo i naše nasazení po celou dobu zápasu, v závěru podpořené sázkou o oběd s trenérem Fašánkem. Sice těsně, ale holky ho vyhrály.

Soupeřky bojovaly velmi sympaticky, zaujala především hráčka č. 13 Anna Hausknechtová, trápila nás i s č.8 Holcmanová.

To pravé derby ale teprve přijde a čeká nás v lize starších dorostenek 6.2. na hřišti OSK. Tam se teprve ukáže, kdo je momentálně v lepší formě. Doufám, že se tentokrát obejde bez zbytečných zoufalých pokusů ovlivnit psychiku hráček a rozhodovat se bude opravdu na hřišti a ne den předem od stolu v kuchyni s telefonem na uchu!

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS