Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Výhra nad Brnem v dramatu sezony

17.1.2010 | O.Čoček

Výhra nad Brnem v dramatu sezony V dramatickém, ale nádherném zápase porazily naše holky družstvo z Žabovřesk v sestavě s reprezetantkami Hejdovou a Hanušovou až košem 10 vteřin před koncem. Skvělý kolektivní výkon celého družstva od první, do poslední minuty dokázal zvítězit nad individuálními dovednostmi soupeřek.

 
 
16.kolo, 17.1.2010
Gambrinus Sika Brno - SK UP Olomouc  77:78  (16:16, 33:34, 58:58)
Gambrinus Sika Brno:
SK UP Olomouc: Huňková 23, Svobodová 17, Hůlková 11, Horáková 10, Zavázalová 9, Chodilová 6, Procházková 2, Lachnitová, Pavlíková, Kohlová

Komentář k zápasu

Proti Euroligou a reprezentací protřelým hráčkám Hejdové a Hanušové, mladé zahraniční akvizici Monteiro a spol. se našim hráčkám na hřiště moc nechtělo. Zejména první z jmenovaných byla lídrem svého družstva a šlo přes ni 90% všech útoků. Bez Romany Hejdové by bylo Brno poloviční a neměli bychom s ním větší problém. Působila nám problémy jak v obraně, tak v útoku, nebyli jsme schopni přes ni zakončovat a bránili jsme ji jen za cenu faulů, které nekompromisně trestala z TH. Naštěstí vysoké Aleně Hanušové se nedařilo podle představ, jinak by nás asi porazily i ve dvou.

Nám se dařilo zakončovat zejména z větší vzdálenosti, pod koš se holkám nechtělo. Až ve druhém poločase pochopily, že rozhodčí pískají, a to i drobné fauly pod košem a začaly se osmělovat, což se okažitě projevilo na počtu získaných faulů, i bodů.

Po celý průběh zápasu se ani jednomu soupeři nepodařilo odskočit na rozdíl větší jak 3 koše, vždy, když to vypadalo, že bychom mohli zlomit odpor Brňanek zavelela Romana Hejdová k útoku a naopak, když Brno získalo menší náskok, padla nám trojka.

V poslední čtvrtině se hráčkám Friska povedlo získat díky našim "nevynuceným" chybám slibný náskok, už to vypadalo, že nedokážeme zareagovat. Holky se ale výborně vyhecovaly a 10 vteřin před koncem otočily vítězství na svou stranu. Tomu předcházel taktický faul výborně hrající Katky Zavázalové, která sice musela ze hřiště, ale dokázala rozhodit koncentraci soupeřek. Ty sice proměnily oba TH, ale pak nám rozhodčí neudělili nahlášený oddechový čas, naše lavička mohutně protestovala a Brněnské hráčky se tak nějak zapomněly soustředit na obranu. My jsme mezitím z nájezdu pod koš dokázali strhnout vítězství na svou stranu.

Poslední protiútok soupeřkám nevyšel: výborně hrající a evidentně se basketem skvěle bavící Hejdová vzala odpovědnost na sebe, ale s tím naše holky počítaly a ve třech ji donutily k snad jediné chybě v zápase: místo nahrávky na některou ze svých 2 absolutně volných spoluhráček chtěla rozhodnout sama a chybovala. Její střela z nouze naštěstí skončila jen v rukách Ály Huňkové a pak už následoval ohromný výbuch radosti na naší straně! I tak je jejich 30 bodů spolu se 14body Hanušové víc jak polovina celkového počtu. Na naší starně jí sekundovala Ála s 24body a Gába se 17body. Díky vyrovnanému průběhu zápasu se na hřiště nedostaly naše nejmladší členka družstva Gabča Lachnitová, Soňa Pavlíková, ani bolestmi zad trpící Terka Kohlová, ale aspoň povzbuzovaly z lavičky své kolegyně na hřišti.

Na zápase bylo vidět, co v soutěži udělá jeden hráč. Díky přítomnosti elitních hráček Brna patřilo utkání k tomu nejlepšímu, co lze na prvoligových palubovkách vidět, dramatický boj, s nasazením na obou stranách, ale bez zbytečně rozbouřených emocí. Určitě neodpovídal zcela odlišnému postavení družstev v tabulce. Přál bych si, abychom mohli podobnou podívanou ještě alespoň jednou vidět, nejlépe ve finále vyřazovacích bojů.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS