Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Družstvo minižaček sbíralo další zkušenosti v žákovské soutěži

úterý 9.2.2010 | S. Horák

SK UP Olomouc vers. BK Frýdek Místek    42 : 58   (7:21, 4:14, 13:10, 16:13)

Body: Týna 10, Mája 5 (TH 2/1), Kája 4, Kika 4 (2/0), Anička 4 (4/1), Naty 3 (2/1), Štursi 2, Hanka 2, Marťa 2, Terka 2, Elza 2, Monika 2.

SK UP Olomouc vers. BK Frýdek Místek    51 : 55 (10:13, 1:21, 17:14, 23:7)

Body: Hanka 21 (3/1), Týna 10, Mája 10 (6/2), Kája 4 (4/0), Naty 3 (2/1), Terka 3 (4/1), Elza 0 (2/0), Kika, Anička, Štursi, Marťa, Monika.

 
 
Sobotním dvojutkáním zahájilo družstvo mladších minižaček nadstavbovou část krajské žákovské soutěže. Utkání sice nepřinesla dlouze očekávanou první výhru v oblastním přeboru, ale prokázala, že zvolení této soutěže má svůj význam v získávání dobrých herních zkušeností. Soupeřkám z Frýdku Místku, starším žačkám převážně o dva roky starších, jsme byli kvalitním sparingpartnerem. Výsledky v jednotlivých utkáních opět prokázaly nárůst herní výkonnosti a získání individuálních zkušeností. Blýskli jsme se řadou velmi pěkných rychlých protiútoků na dvě resp. tři přihrávky a viditelný byl i znatelný pokrok v rozehrávání postupného útoku. Navázané uvolňování, založené na základní kombinaci hoď a běž se již stává standardním projevem současného herního systému družstva. Pokud zvýšíme úspěšnost v zakončování z bezprostřední blízkosti koše, pak můžeme pomýšlet i na vítězství. Přestože jsme v prvním utkání pravidelně střídali všech dvanáct hráček, tak jsme celkové skóre udrželi v přijatelné míře. Střelecky v tomto utkání podržela družstvo Týna, kolektivním pojetím Mája s Hankou, snahou o rozehrávání Natálka a žádné z děvčat nemohu upřít bojovnost. K významnému zjištění dospěla Mája, když pochopila důležitou roli křídla, ze kterého několika skvělými nájezdy nebo finálními přihrávkami přispěla k zatížení konta soupeřek. Druhé utkání připravilo soupeřkám, divákům i trenérům příjemné překvapení v naší kvalitní herní spoluprácí, kolektivním pojetím a především v pohledném herním projevu. Snad z výjimkou druhé, velmi nevydařené čtvrtiny. V závěru jsme dokonce sahali po vítězství, ale zatím nám proklouzlo mezi prsty. Naše družstvo těžilo z úspěšného zakončování Hanky (21 bodů!!!) a Týny s Májou, z jejich vzájemně dobré spolupráce v útoku a obranného nasazení celého kolektivu. V několika obranných fázích jsme soupeřky za celých 24 sekund ani nepřipustili k zakončení. Pochvalu za velmi dobré doskakování zaslouží Anička s Terkou (nemohu opomenout jejich dobré braní na záda). Kika se blýskla úspěšnými průniky do obrany soupeřek, Kája stále plně nevyužívá svých rychlostních předpokladů. Elišce, Martině a Monice nemohu upřít snahu o přispění k celkovému výsledku družstva - stále se však významně střelecky neprojevují. Zvláštní pochvalu zaslouží Štursi, která se sice po týdenním lyžařském kurzu v útoku bodově neprosadila, ale její přehled v obraně, předvídání pohybu soupeřek, doskakování a zahajování rychlého protiútoku je velkým příslibem do budoucna. Bez komentáře ponechám naši celkovou „úspěšnost" z čáry trestného hodu (z 21 pokusů pouze 5 daných). Nemáme třeba zde ten chybějící kamínek do celkové mozaiky, která by ve finále mohla představovat vítězství?

Závěrečný potlesk rodičů i osobní pochvalu trenéra soupeřek jste si skutečně zasloužily. Podobná utkání nás logicky musí těšit a burcovat k ještě lepší tréninkové práci.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS