Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Starší minižačky vítězně v Havířově

úterý 16.2.2010 | S. Horák

TJ START Havířov - SK UP Olomouc       42 : 46 a 30 : 50

13. a 14.února 2010 zahájily naše naděje Pohár oblastí střední a severní Moravy. První utkání na „tartanu" havířovských zvládly na výtečnou a po zásluze přivezly ze severu Moravy čtyři body.

 
 
 

Družstvo havířovských děvčat se opíralo o hru podkošových hráček, se kterou jsme měli především v prvním utkání veliké problémy. Vzájemná spolupráce v obraně, vypomáhání a především kompletní nasazení celého družstva přineslo nakonec ovoce. Naše hra se stále opírá především o individuální činnosti doplněné o rychlý protiútok. Právě tendence hrát rychle dopředu vede často ke ztátám míče, ať už při pokusech o dlouhou přihrávku, tak při zahajování protiútoku po získání míče. Problém s první přihrávkou po zisku míče musíme řešit především větší rozvahou a přesným provedením nacvičovaného modelu protiútoku. Chybou je zdlouhavé vyhazování ze zázemí po obdrženém koši a nevhodné pivotování do středu hřiště po obranném doskoku. Zamezit musíme i „horkým" přihrávkám na půl metru pod vlastním košem. Ty vedou téměř vždy ke snadným soupeřovým ziskům a následným a košům. V první útkání se velmi pěkně prosazovala Naty - sbírala fauly (7 a 5), které trestala úspěšně prováděnými trestnými hody. Tradičně dobře zahrály Hanka s Májou, pěknými individuálními akcemi se blýskla Anička s Kájou. Přehled v obranné fázi a doskakování je doménou Štursi a v doskakování pod oběma koši se našla Terka (až odstraní zbrklost při zakončování, bude se prosazovat i bodově). Za zmínku stojí 18 bodů Hanky ve druhém utkání. Za aktivní hru si zaslouží pochvalu i Jiřinka. Nejenom, že se prosadila střelecky, ale posbírala na sebe i řadu faulů, za které následovaly trestné hody (úspěšnost se jednou dostaví).

Závěrem musím pochválit i hru domácích děvčat (agresivní se všemi prvky Fair play) a velmi korektní, sportovní a vstřícné povzbuzování havířovských diváků. Na velmi slušné vystupování svých svěřenkyň může být paní trenérka hrdá. Je vidět, že odvádí svou práci kvalitně a nevěnuje se za každou cenu pouhým výkonům. Kéž by se od ní přiučili někteří trenéři - např. z Bruntálu.

S. Horák
Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS