Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Easter Euro Basket 2010

neděle 18.4.2010 | Kohoutová Z.

1 velká výstavní hala, 14 hřišť, 17 kategorií, týmy z 15ti evropských zemí, 4 dny plné basketbalu. Takové byly letošní velikonoce pro mladší minižačky, které se zúčastnily tradičního pražského turnaje.

 
 
Los nám za soupeře ve skupině určil družstva BKM Junior UKF Nitra, BK Prosek a Berliner Basketball Verband e.V. Hodnotit tyto 3 utkání nebudeme - holky ví. Klesající počet vstřelených bodů a především jejich celkový počet na zápas jsou dostatečně výmluvné. Snad jen že prohrát se silnějším soupeřem není ostuda, pokud předvedeme to, co doopravdy umíme.
Buď pomohla domluva mezi zápasy nebo očividná zoufalost trenérek nevíme. Faktem je, že do zápasů o umístění nastoupilo úplně jiné družstvo. Jak v utkání s vítězem druhé skupiny Slovankou Praha, tak se zástupcem holandského basketbalu Black Eagles Rosmalen jsme začaly hrát svoji hru. Přestaly jsme hrát jedna do pěti ale snažily jsme se přihrávkou najít lépe postavenou spoluhráčku, pokoušely jsme se o rychlé protiútoky. Částečně se i zlepšilo krytí míče při driblinku a probudila se i lavička. I přes prohry v těchto utkáních musíme všechny holky pochválit za bojovnost a snahu.
Závěrečným utkáním jsme tak bojovaly o první vítězství na turnaji. Oproti prvním turnajovým zápasů tady naopak není holkám prakticky co vytknout. Bojovnost, rychlé protiútoky, zapojení všech hráček do akcí na hřišti, to vše jsme předvedly. Výsledkem tak bylo konečně vítězství a sedmé místo na turnaji.

Ve finále naší kategorie se utkala družstva Nitry a pražský Prosek. Atmosféra utkání díky početným fanouškům obou týmů připomínala finále mistrovství světa. V utkání, které především ze strany Nitry připomínalo spíše dorosteneckou ligu mladších dorostenek, bylo nakonec šťastnější slovenské družstvo, které se tak radovalo z celkového vítězství.

Kromě basketbalových jsme si odvezly spoustu dalších zážitků - z první společné cesty vlakem, spaní ve třídě společně se super holkami z Plzně, metra, procházky po Praze včetně velikonočních jarmaků na Václavském a Staroměstském náměstí, některé i z akvaparku. A díky klukům z Kyjova holky nepřišly ani o tradiční velikonoční pomlázku .

Konečné pořadí turnaje:
1. BKM Junior UKF Nitra 2. BK Prosek 3. Basket Slovanka 4. UMB Banská Bystrica 5. Berliner Basketball Verband e.V. 6. Black Eagles Rosmalen 7. SK UP Olomouc 8. BSK Jičín

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS