Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Výhra dorostenek na horké půdě Příbora

8.5.2010 | Redakce

Do Příbora jsme odjížděli s obavami, podloženými výsledkem prvního vzájemného zápasu na podzim. Vše bylo jinak, tentokrát jsme soupeřky zaskočili my, jak dobrým pohybem, tak výbornou hrou vysokých hráček.

 
 
4.kolo, 8.5.2010
BK Příbor - SK UP Olomouc  75:82  (17:20, 16:23, 23:20, 19:19)
Rozhodčí: Kašparová, Giecek . Fauly: 29:27 . Trestné hody: 39/21:38/22 . Trojky: 8:2! . Diváci: 80 .
BK Příbor:
SK UP Olomouc: Šťásková, Tomášková A. 2, Rousová 6, Murgašová 18(4/4), Burzová 6(7/4), Husičková 9(2/1), Melková 6(2/0), Lachnitová 21(2x3, 6/5), Fašánková 8(8/4), Tomášková K. 6(9/4), trenér: Ivan Fašánek

Komentář k zápasu

Před nečekaně zaplněným hledištěm, překvapivě většinou fandícím našim hráčkám se odehrál předposlední zápas letošní sezony. V Příboře se totiž tento víkend odehrávalo předkolo Mistrovství ČR starších minižáků, takže hala byla plná basketbalových "špuntů" a jejich rodičů.

Co by to byl za zápas, kdybychom nezaspali začátek. Rozhodčí nasadili od úvodního rozskoku přísný metr a my hned v 1.minutě prohrávali 4:0, když soupeř bez problémů proměnil všechny 4TH. Od 4. minuty, kdy Lanča trojkou zlomila skore na 6:8 jsme už soupeřky do vedení nepustili a život si komplikovali jen zbytečnými fauly a tragickou obranou střelby z venku. Na omluvu je potřeba říct, že v Příboře už mají nalajnováno podle nových pravidel, což naše holky dost mátlo.

Na začátku druhé čtvrtiny měly obě naše rozehrávačky po 3 faulech, do poločasu jsme jich nasbírali celkem 16! Naštěstí jsme soupeřky přehrávali rychlostí a zejména hrou vysokých podkošových hráček, které slušně kombinovaly, i zakončovaly.

V poločase jsme vedli o 10 bodů a vypadalo to že bychom mohli v klidu vyhrát. To by si ovšem naše holky nesměly vzít do hlavy, že jim to vlastně vůbec nejde, nechce se jim běhat a proč vlastně ten basket hrají? V okamžiku, kdy jsme se přestali hýbat, soupeřky zejména střelbou za 3b okamžitě náš náskok smazaly. Stačilo ale opět o něco zvýšit pohyb a práci pod košem a náš náskok byl znovu 15ti bodový. A tak pořád dokola, jako na houpačce.

Horko začalo být v polovině poslední čtvrtiny, kdy jsme úplně a definitivně přestali běhat, soupeřky během 2 minut stáhly z 61:75 na 72:75 a naše holky vypadaly, že je už nic na světě nepřinutí rozhýbat zadky. Naštěstí to nebylo potřeba, soupeřky totiž doplatily na velký počet faulů. V čase 38:01 dnes výborně hrající Ogy a hned po ní Lanča vybojovaly po faulu a proměnily všechny 4TH. Následovaly 2TH Prcka, soupeřky sice dnes už OSMOU!!!!! trojkou snížily, ale jejich další pokusy už byly zbrklé a moc na náhodu. My jsme si v klidu zastříleli ještě další 4TH (z toho 2 neúspěšně) a počkali si na konec zápasu, v němž se ještě vyfauloval Prcek, ale to už bylo rozhodnuto.

Dnes jsme si výhru opravdu zasloužili, většinu času jsme byli lepším celkem, ale výpadek v závěru jsme si mohli odpustit...

Skvěle zahrály obě pivotky (jen trochu přitvrdit, dámy), výborně Prcek (až na ty fauly), Husička opět výborný start na míč, postřeh, přechod do RP, Iva Melková vynikající ruka, je strašná škoda, že příští rok už nemůže za dorky hrát, snad se chytí v ženách, tak jako letos. Lanča klasika, jen jí dnes trochu dělalo problém trojkové území nalajnované už podle nových pravidel. Faša, kdyby trošinku zrychlila, strašně by jí to prospělo (to se přes léto natrénuje), dnes ukázala, že umí jak vystřelit, tak si dojít pro faul(dnes 6F+, 8TH)! Anička T. se pomalu, ale jistě rozehrává k výborným výkonům, jen přidat střelbu z dálky, kterou kyž chce, tak umí. Šťísko je nenapravitelné, od malička brání zásadně zezadu, nasbírat 2 naprosto stejné fauly během 20 vteřin je umění, dobrá střelba z dálky, škoda, že nestřílí víc.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS