Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Odveta s Holanďankami nabídla dramatickou podívanou

17.5.2010 | O.Čoček

Odveta s Holanďankami nabídla dramatickou podívanou I sobota byla pro naše hosty i hráčky velmi náročná, nejdříve návštěva památek, pak trénink, zápas, aquapark ... Foto je z páteční návštěvy na radnici.

 
 
1.kolo, 15.5.2010
SK UP Olomouc - DGS Rebels Leeuwarden  43:41  (14:4, 11:10, 8:12, 6:13)
Rozhodčí: Sekáč, Ševčíková . Fauly: 17:16 . Trestné hody: 17/8:27/13 . Diváci: 86 .
SK UP Olomouc: Dvorská, Šťásková 4(6/4), Pokorná 5(2/1), Skrovná 4(2/0), Kohlová, Crháková, Vaniaková 4(2/2), Kučerová 6, Škarabelová 4(2/2), Hronová 6(2/0), Šálková 1(2/1), Šturzová, Válková, Svobodová 5(2/1), Tomášková 4
DGS Rebels Leeuwarden: Poog, Stienstra, Halma 1(2/1), Doornbos 5(3/3), Heidinga 4(2/0), Janoutová, Amulada 14(8/4), Wind 5(2/1), Venmans 6(8/4), de Boer 6(2/0), Boskoujon

Komentář k zápasu

V sobotu pokračovala návštěva našich holandských přátel dalším náročným programem. Hned ráno jsme odjížděli směr Bouzov. Pro Holanďany už samotná cesta po rozbité silnici 3. třídy byla nesmrtelným zážitkem. Chvílemi to vypadalo, že se pod námi autobus rozpadne, chvílemi, že snad ani nejedeme, ale letíme nad děravým asfaltem. Naštěstí jsme do království za sedmero horami a sedmero řekami dorazili jen s malým zpožděním. Prohlídka hradu zaujala spíš trenéry a doprovod, děvčata se nejvíce zajímala o filcové papuče, které z domova neznají a svatební průvod, který jsme zastihli na hradním nádvoří, na víc jim už nezbývalo sil. Nicméně, ti, co nelenili a vydali se s námi na prohlídku věže vypadali okouzleni pohledem do lesů a strání pod hradem. No a když jsme jim odvykládali historku o Jasněnce a létajícím ševci, byla veškerá únava zapomenuta.

Po návratu do Olomouce čekal na děvčata náročný trénink. Zde se začala projevovat větší zkušenost našich holek, které ho zvládaly vcelku bez problémů a jak je jejich zvykem tak na 50%. Holanďanky naproti tomu některé tg. prvky vůbec neznaly a tak zraněná Markéta měla dost práce s překládáním a vysvětlováním. Nutno ale podoktnout, že nasazení a morálka byla 100%.

Večerní zápas jsme trochu přeorganizovali a za náš tým nastoupila děvčata z družstva žaček, které doplnily některé mladší dorostenky. Úvod vyšel lépe našemu družstvu, 1/4 jsme vyhráli 14:4, ale zdaleka to nebylo tak snadné, jako včera. Druhou čtvrtinu jsme vyhráli už jen o bod.

Do druhého poločasu už mladší dorostenky nenastoupily a cenné zkušenosti tak mohly sbírat žačky. Holanďanky postupně stahovaly, a když pouhé 3 vteřiny před koncem zápasu z TH vyrovnaly, pokračovalo se prodloužením. V něm už obě družstva únavou nemohla předvádět moc basketbalu a tak se spíš bojovalo. Na našich hráčkách byla vidět větší vyhranost, především v obraně jsme byli lepší, v útoku však na obou stranách holky moc nepředvedly. Nakonec tek rozhodl střelba TH. Zatímco hostující hráčka nabídnutou šanci neproměnila, naš se nemýlila.

Výsledek však ani v tomto zápase nehrál nejdůležitější roli. Šlo především o získání zkušeností a navázání nových přátelství. A to se myslím výborně povedlo.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS