Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

5. místo na turnaji MINI CUP v Kyjově pro nejmladší mini

pondělí 14.6.2010 | O. Zatloukal

Horký červnový víkend strávili minižačky na turnaji v Kyjově. Předvedly se zde i holky ročníku 99, pro které to byl letošní první turnaj a také naše kamarádky od panterek.

 
 

 

V porovnání s turnaji v Pardubicích a Olomouci byl Kyjov organizačně asi nejslabší. Celkový dojem turnaje pokazilo hlavně rozlosování zápasů (3 zápasy v kuse hned v pátek, 1 v sobotu a 1 v neděli), rozhodčí/trenéři, systém turnaje a také skutečnost, že na turnaji pro roč. 99 nastupuje tým Ratíškovic s několika hráčkami 98 a jedním klukem 98, který navíc hraje ještě za chlapecké družstvo Kyjova. Musím doufat, že se to příště organizátorům podaří vylepšit, protože basket má v Kyjově velkou tradici a určitě bychom tam chtěli opět přijet.

Lanžhot - SK UP  39:35

Utkání nabídlo rodičům a divákům dva odlišné poločasy. V prvním jsme tahali neustále za kratší konec, brzdily nás nepřesné přihrávky a hlavně nedůraz v obraně. 1 faul za poločas je hodně málo a svědčí o naší ne-agresivitě a pohodlnosti. Poločasové skóre 31:11 bylo děsivé, přitom soupeř nebyl v žádném případě o tolik lepší. Pokyny do druhého poločasu vzaly hráčky vážně, přestaly se vyšších soupeřek bát a najednou bylo na hřišti jiné družstvo. Velmi dobře zahrála Horká, která v těžkých situacích dokázala vzít odpovědnost na sebe a hlavně v útoku pomohla body a zisky. Jen ta obrana a kondice stále pokulhává. Do poslední Q jsme šli s mankem 12 bodů. Bod po bodu jsme ukrajovali ze soupeřova náskoku, Kožůšková v poslední min. dala jeden TH (37:35). Z protiútoku si ale soupeř doskočil vlastní střelu a úspěšně zakončil. S tím už nešlo nic dělat. Nicméně naše asi nejpovedenější utkání proti konečnému vítězi turnaje z Lanžhota.

 

Ratíškovice - SK UP  36:29

 

Vysoká sestava soupeřek vzbuzovala mezi všemi týmy respekt. Holky ročníku 98 a mladší ve druhé pětce navíc hnané klukem nevstoupily do utkání vůbec dobře. 1Q nám vyšla na výbornou, získali jsme vedení 11 bodů a měli zaděláno na výborný výsledek. Pak se ale ukázala „malost" venkovského trenéra, který 4 hráčky odstřihl od míče a nechal „supermana", ať zápas sám vyhraje. To se mu samozřejmě povedlo, protože nám zatím chybí zkušenosti s obranou a navíc 2 až 3 roky rozdíl ve věku udělá své.  Ve 3Q se nám alespoň podařilo snížit náskok soupeře na 4 body. Závěrečná část představovala z našeho pohledu pouze dobývání útočné poloviny, ale bodů jsme bohužel už moc nepřidali.

Nitra - SK UP   48:22

 

Třetí utkání po sobě předvídalo jasnou záležitost pre tým zo Slovenska. O to příjemnější bylo koukat na hřiště, že holky ze sebe dokáží ještě vyždímat zbytky sil a bojovat. 1Q 8:6 pro nás, k bodům Horké se přidala správná obrana Poštolkové a aktivita Štursové. Dařilo se nám přečíslovat soupeřky, nicméně s mizernou úspěšností. Ve 2Q už šla Nitra přes nás. Hlavně bojovností a doskakováním pod košem získávaly soupeřky spoustu míčů a také v zakončení byly mnohem přesnější. Poločas 21:16. Ve druhé půli odešly poslední síly a víra v dobrý výsledek se rozplynula. Už jen dojít na ubytovnu a usnout.

Kyjov - SK UP   32:13

 

Utkání proti domácímu celku bylo především o trpělivosti. Skóre se v prvním poločase přelévalo a prakticky jakoby se ani jednomu týmu nechtělo vyhrát. Nás zastavovaly nepřesné přihrávky do kolen a někdy ještě níž, soupeř měl problémy se zakončením - takové nemastné neslané. Kuriózní byl „vlastňák" Majdy, která myslela zrovna asi na něco jiného a z dálky míč hodila do vlastního koše. To soupeře nakoplo a nás dostalo na rozdíl, který už jsme nemohli dohnat.

Po utkání hurá na oběd a konečně do Ratíškovic na bazén. Krásný den byl zakončen hrou, kde se nám všem představili: pejsánek, liška, slon, prase, slepice, žirafa, moucha, vlk, kůň, kočka, pštros, papoušek, opice, puma a divočák.

 

Kyjov - SK UP   24:4

 

Poslední utkání o 4./5. místo bylo opět v prvním poločase vyrovnané (8:4). Dařilo se nám po doskoku udržet míč nad hlavou a přihrávkou se dostat do přečíslení. V zakončení nám ale chyběl důraz, síla a rozhodnost (chci jít do koše = jdu do kontaktu s obráncem). Ve druhém poločase už se hodně točila sestava a tak jsme bohužel na tomto turnaji na vítězství nedosáhli. Útěchu našemu družstvu zařídila přesnou střelbou Áda Horká, která vyhrála soutěž v TH. 10/7 je velmi dobrá úspěšnost.

Moc bych chtěl závěrem poděkovat rodičům, kteří pomohli s dopravou, se sponzorským příspěvkem a zajištěním stravování.

Sestava družstva: Krejčířová, Horká, Poštolková, Erbenová T a K, Kožůšková, Schlosserová, Krátká, Musilová, Lysáková, Štursová, Hrazdilová, Poulíčková.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS