Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

SK UP vítězem obou kategorií v POHÁRU REKTORA

neděle 5.9.2010 | Redakce

Vítězi jak ženské, tak mužské části turnaje se stali domácí zástupci. Zatímco muži si postupně poradili s Karvinou i Šlapanicemi, ženám nečekaně velký odpor kladly hráčky ze Sokola Pečky. Závěrečný zápas mezi našim družstvem a BK Pliska Studánka Pardubice byl opravdovým vyvrcholením sobotního turnaje.

 
 
V prvním zápase proti našim ženám nastoupilo družstvo Sokola Pečky. Proti loňské sezoně naše prvoligové soupeřky posílily, v jejich řadách se mimo jiné objevila i Aneta Bičišťová, která v posledních dvou letech hájila barvy Olomouce.

Zápas signalizoval, že letošní ročník 1. ligy bude hodně vyrovnaný. Úvod patřil soupeřkám, naše holky se rozehrávaly hodně pomalu a družstvo táhly pohříchu jen dvě hráčky - nová posila Zuzka Pilátová a Radka Hůlková. Až v závěru čtvrtiny se k nim přidala Gába, v úvodu 2/4 i Sandra a postupně se rozehřívaly i další. Pozitvní byly náznaky hezkých akcí, které jsme ale nedokázali dotáhnout ke konci. Druhá půle byla podobná té první, typický obraz úvodu sezony. Vezmeme-li v úvahu, že před turnajem holky odehrály mimo zápasů s chlapci U16 jen jedno přípravné utkání s loňským vítězem OP Zlínem, nemohli jsme očekávat žádný zázrak.

Když se ale v úvodu závěrečné čtvrtiny zdravě "zbláznila" Mifa a nasázela šňůru 10 bodů, bylo o výsledku rozhodnuto.

Výsledek - SK UP : Sokol Pečky 66:58 (14:18, 36:34, 50:48) Body: Hůlková 11(3/3), Pilátová 10(1x3,2/1), Svobodová G. 10(4/4), Chodilová 10(2/2), Horáková 7(1x3), Procházková 6, Inochovská 5, Svobodová N. 3(2/1), Plášková 2, Stupňánková 2, Kleinová, Pavlíková, Theimerová

.

Studánka Pliska Pardubice : Sokol Pečky 99:54 (21:7, 41:27, 67:41)

.

Poslední zápas večera mezi domácím SK UP a čerstvě extraligovými Pardubicemi byl po delší době opět basketbalovým zážitkem. Holky jakoby chtěly soupeřkám oplatit to, že na úkor našeho družstva postoupily do extraligy.

Naše holky podstatně zrychlily hru a soupeřky se nenechaly zahanbit. V našem družstvu se (na rozdíl od prvního zápasu) prosazovaly všechny hráčky, v první čtvrtině skórovala Gába, Zuzka, Radka, Mifa i Sandra. Poslední jmenovaná bohužel po zranění kotníku ze hřiště odkulhala pár vteřin po svém nástupu. Škoda. Zranění ale není vážné a měla by být brzo v pořádku. Ve druhé čtvrtině se ke skórujícím hráčkám přidala i Verča s Hankou, velice dobrá, agresivní obrana neumožnila soupeřkám reagovat.

Ve druhém poločase se Pardubicím podařilo náš náskok téměř vyrovnat, ale holky si kolektivní hrou nedaly vítězství s extraligovým soupeřem vzít. Obdivuhodné je, že Pardubice mají v kádru hned několik dorostenek, které ještě v loňské sezoně měřily síly s našimi holkami v dorostenecké v lize. (Zatímco Dušková, Chocholoušová aspol. se proháněly po hřišti, naše naděje Gabča Lachnitová strávila víkend v Brně, kde na prestižním Valosun Cupu hájila barvy Hradce Králové a získala s ním krásné 3.místo, ostatní naše dorostenky tak nějak neměly čas se na turnaj ani přijít podívat...)

Opět se prokázalo, že kolektivní hra bude rozhodovat o výsledku celé sezony. Škoda, že jsme si závěr té loňské nechali proklouznout mezi prsty. Sobotní večer ukázal, že bychom v extralize hráli minimálně stejnou roli, jako Pardubice. Zda bychom ale měli šanci uspět, ukáže až příští víkend, kdy na turnaji v Hradci změříme síly s extraligovými Strakonicemi, Hradcem, VŠ a dalšími.

Výásledek - SK UP : Studánka Pliska Pardubice 55:49 (14:10, 32:23, 43:39)

Body: Horáková 11(4/1), Svobodová G. 10(3/2), Húlková 10(1x3,6/5), Chodilová 9(2/1), Pilátová 5(2/1), Svobodová N. 2, Procházková 2, Pavlíková 2, Stupňánková 2, Inochovská 2, Theimerová, Kleinová

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS