Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Nejmladší mini urvaly jedno vítězství v Šumperku

pondělí 27.9.2010 | O. Zatloukal

 
 
Nejmladší mini TJ Šumperk – SK UP 37-46 (15-19) Body: Rašková 20, Kožůšková 10, Podlahová 5, Poulíčková, Erbenová po 4, Szabó 2, Benešová 1 TH: 26/9 !!!!!!!!

TJ Šumperk – SK UP 47-42 (29-25) Body: Podlahová 12, Kožůšková 7, Štursová, Rašková, Benešová, Polníčková, Filipcová po 4, Erbenová 3 TH: 25/4!!!!!!!!!!!!

Nedělní sraz na nádraží a ve vestibulu 8 hráček!!! Na první pohled to vypadá, že jedeme na výlet do ZOO na Kopeček než na zápas. Kde je zbytek týmu??? (odpověď hledejte v komentáři k zápasu ml. mini).

Kupujeme lístky a společně s paní Raškovou a Kožůškovou lifrujeme holky do vlaku. V Šumperku už nás čeká Verča S. a s pomocí mamky nás odváží k hale. Už nás je 9 a jako 10. dojíždí z chaty Kačka Pouli.

Nástup do prvního utkání se nám povedl na jedničku. Soupeře prakticky k ničemu nepouštíme a vedeme 19-3. Bohužel naše druhá sestava zaspí celých 8 min a svou část prohraje 12-0, poločas téměř vyrovnaný a „začínáme od znova“! Náskok ze 3Q si už udržíme až do konce utkání. Je tu první výhra v sestavě, ve které bych spíše očekával naši „popravu“ šumperskými 99! Velká odměna pro holky!

Ale aby to nevypadalo zase tak růžově – Markéta R. se musí zbavit svého velkého zlozvyku přidržovat míč jen pro sebe, zapojí i LEVOU ruku a v obraně bude aktivnější. Potíž při bránění měla i Míša F. – hlavně dlouhé a laciné přihrávky soupeře měla chytat ze vzduchu. Zlepšíme obranné postavení a v příštím zápase už to bude lepší. K TH si opět udělejte komentář sami. Každopádně je velmi pozitivní, že si umíme jít pro faul a kontakt se soupeřem už nám není cizí.

Ve druhé utkání soupeř proměnil sestavy a „naordinoval“ svým hráčkám clonění! V podání nejml. mini vypadala clona tak, že přiběhla soupeřova hráčka a zezadu dala herdu loktem našemu obránci a tím uvolnila nejlepší hráčku, která skórovala… Bohužel rozhodčí bez zájmu zapískat útočný faul, naopak „tam fouknul“ nesportovní chybu Hedvice, jak chytla herdu do zad, spadla na svou hráčku a nesportovní byla na světě. Nepomohlo ani upozorňování rozhodčího na „náhončí 17“. Komentář trenéra: „Dyť přece o nic nejde.“ Na mou otázku, proč teda clony? – Bez odpovědi…

Další věcí, kde se v Šumperku pochybilo, bylo 5 osobních chyb 17 v 7. min. Soupeř měl dohrávat ve 4. Bohužel stolek asi neví, že při 5. chybě se musí střídat.

Ovšem pozor, tyto řádky jsem nenapsal, abych se vymlouval, že jsme druhé utkání prohráli těmito chybami. Prohra byla zapříčiněna hlavně naší nepozorností v obraně, neustálým bubnováním s míčem místo přihrávky a také mizernou úspěšností pod košem. V závěru jsme stříleli 6 TH, bohužel nic…

Svou premiéru si v neděli odehrála Drahuška M., sice nedala žádný koš, ale holkám moc pomohla hlavně v obraně.

Více na www.minibasket.estranky.cz
Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS