Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší žákyně přivezly z Havířova jedno vítězství.

pondělí 11.10.2010 | S. Horák

V prvním dvojutkání sdruženého oblastního přeboru Střední a Severní Moravy mladších a starších žákyň v Havířově sehrály naše mladší žačky velmi vyrovnané duely. TJ START Havířov vers. SK UP Olomouc 44 : 59 a 52 : 46

 
 
TJ START Havířov vers. SK UP Olomouc 44 : 59 (11:15,10:10,10:18,13:16)

a

52 : 46 (11:12,13:10,16:11,12:13)

Body: Jiřinka 23, Mája 20, Štursi 15, Terka 15, Anička 10, Kika 9, Domča 8, Klárka 4, Marťa 1, Klíště, Ela a Dorka.

Naše obavy z výškové převahy soupeřek se opět potvrdily. Bez vážných problémů jsme si poradili s rozehrávkou soupeřek, ale ubránit kvalitní podkošové hráčky domácího celku se nám příliš nepodařilo. Nejen, že havířovské pivotky přehrávaly naše obránkyně v jednoduchých činnostech 1-1, ale při neúspěšné střelbě z blízké vzdálenosti své střely snadno doskakovaly a následně naši nedůslednost trestaly snadnými koši. Stále nemáme správně zafixované braní na záda a boj o prostor v území trestného hodu můžeme v našem současném provedení považovat pouze za stínový. V naší útočné hře se po dlouhé době opět objevil i rychlý protiútok a z něho plynoucí snadné koše. Při větší odvaze a důrazu na finální provedení můžeme očekávat i větší bodový zisk.

Ve druhém utkání měly dostatek herní příležitosti i naše devadesátosmičky a devadesátdevítky, což se promítlo i na herní soudružnosti týmu a také na konečném neúspěchu. Ještě dvě minuty před koncem jsme prohrávali o pouhé dva body, ale závěr patřil domácím.

Střelecky se poprvé významně prosadila Jiřinka, tradičně slušně a bojovně zahrála Mája, Kika se pomalu vžívá do role střední rozehrávačky, Terezka dobře pracovala v obraně a také obstojně zakončovala (až na ty TH), Štursi množství míčů v obraně získala, ale jejich následná distribuce ještě hodně pokulhává a Anička se začíná po dlouhém herním půstu osmělovat. Zbývající hráčky se sice příliš neprosadily, ale svoji nabídnutou herní šanci plně využily. Každé podobně kvalitní utkání individuálnímu i kolektivnímu růstu děvčat prokazatelně prospívá.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS