Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší dorky v boji o čelo porazily Kolín

13.11.2010 | O.Čoček

Mladší dorky v boji o čelo porazily Kolín Mladší dorostenky porazily ve svém dalším ligovém zápase Kolín, o kterém jsme nevěděli vůbec nic, jen to, že je za námi jen o skóre a že za něj nastupují hráčky Hradce Králové. Nikdy jsme se s nimi nesetkali ani v lize, ani na turnaji. Holky zabojovaly a obávanému soupeři ukázaly, kdo je doma pánem. Jarní odveta v Kolíně ale nebude žádná procházka, Kolín patří určitě mezi to nejlepší v letošním ročníku.

 
 
6.kolo, 13.11.2010
SK UP Olomouc - BC Kolín  71:46  (18:16, 18:9, 18:12, 17:9)
Rozhodčí: Remenec, Hrabal . Fauly: 21:17 . Trestné hody: 14/7:23/12 . Diváci: 38 .
SK UP Olomouc: Šťásková, Tomášková A. 7(1x3), Matyášová 4, Skrovná, Tomášková K. 2, Pokorná 2, Burzová 9(1x3, 7/4), Husičková 6(2/0), Matušková 16(1x3,2/1), Knápková 14(3/2), Šálková 2, Vildová 9(1x3)
BC Kolín:

Komentář k zápasu

Zatím asi nejvyrovnanější zápas našich mladších dorostenek. Od začátku jsme se sice ujali vedení, ale soupeřky nás nepustily do výraznějšího náskoku. Na obou stranách platilo - nájezd = koš, případně doskok a následně koš, nebo faul. Našim hráčkám dělaly problémy především "hradecké" holky hostující v Kolíně. Zejména Mocová, jakmile se dostala pod koš, nedokázali jsme jí zabránit ve skórování. Doplňovaly ji ještě ligové žačky Prachařová s Němečkovou. U nás se v obraně prosazovala Lucka Matyášová a dařilo se jí i skórovat.

Do druhé čtvrtiny jsme šli s jasným pokynem - přitvrdit obranu a zrychlit přechod do útoku. Druhý úkol se dařil především díky našim mladičkým Matuškové a Vildové, v obraně za ně zaskakovaly naše zkušené matadorky 94. Dohromady to znamenalo náskok 11 bodů. Linda si v první půli sáhla až na dno, když musela odmakat na hřišti celých 20minut.

O drtivý nástup do druhého poločasu se postarala Monča Knápková s Aničkou T., ale v podstatě všechny holky se snažily, útok opět velice dobře podporovala Míša M., další ligové body si připsala Naty Pokorná.

Ikdyž jsme do závěrečné části nastupovali s náskokem 17ti bodů, nemohli jsme si dovolit vypustit ani vteřinu. Kolín nic nevzdával. Prcek Gabča dohrávala už klasicky se 4 fauly, to samé Anička. Na to si budeme muset dát vetší pozor, Kolín házel 23TH!

Stejně jako v minulém zápase v Ostravě se ve velké míře prosazovaly naše žačky, ať už ty kmenové, nebo hostující z Lipníka. To je velkým příslibem nejen pro letošní sezonu, ale zajména pro tu příští, kdy se už nabudeme moci spoléhat na silný ročník 94. A to dnes ještě pro nemoc nemohly nastoupit Hanka Kučerová, Lucka Svobodová a Týnka Kohlová.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS