Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší dorky stále bez porážky

29.11.2010 | O.Čoček

        Mladší dorky stále bez porážky Nejtěžší soupeř nás čekal v nedělním zápase ligy mladších dorostenek. Tradiční "hanácké derby" tentokrát dopadlo jasně v náš prospěch, ale výkony obou družstev byly velice dobré a domáci si tak vysokou prohru možná ani nezasloužili.

 
 
9.kolo, 28.11.2010
Slavia Kroměříž - SK UP Olomouc  37:84  (10:23, 22:37, 28:62)
Rozhodčí: Kocfelda, Struhárová . Fauly: 28 . Trestné hody: 18/13 . Diváci: 56 .
Slavia Kroměříž:
SK UP Olomouc: Lachnitová Gabriela 21, Vildová Linda 18, Burzová Gabriela 15, Matyášová Lucie 13, Matušková Michaela 8, Husičková Monika 4, Knápková Monika 3, Šťásková Lucie 2, Kučerová Hana 0, Šálková Lucie 0, Tomášková Anna 0

Komentář k zápasu

Zápas poznamenaný výkonem rozhodčích, kterým se (narozdíl od jejich kolegů v Příboře, kteří v sobotu pískali naprosto skvěle) neděle moc nepovedla. 28 faulů na naší straně (proti 13 sobotním), spoustu z nich viděl jen rozhodčí. Na druhé straně zhmožděné zápěstí, "koňar" na noze, atd. si naše holky udělaly "samy", asi trpí sebepoškozovací mánií... To, že se soupeřka přizná k teči, ale rozhodčí stejně míč otočí, kroky, kopnutí do míče jsou maličkosti, které alespoň neohrožují zdraví hráček.

Začátek zápasu byl podle očekávání váhavější, obě strany se oťukávaly a čekaly, co ten druhý na svého tradičního soupeře vymyslel nového. Za ty léta, co proti sobě hrajeme se už dokonale známe. Naše holky tentokrát překvapily nejen soupeřky, ale i nás a snad i samy sebe. Mimo výborné obrany vyrukovaly s rychlým protiútokem a díky tomu si brzy získaly náskok. Soupeřky nedokázaly využít nabídnuté šance a netrestaly nás z TH, takže naše holky i přes neúnosně vysoký počet faulů dokázaly udržet obranou hráz a náskok navyšovat.

Ve druhém poločase pokračovalo představení odpískaných zákroků, naše hráčky prakticky přestaly bránit, protože nevěděly jak. Každý jejich obranný zákrok byl faul, tak raději pouštěly soupeřky po koš a snažily se doskakovat odražené míče. To se dařilo především Monice a Lucii. Soupeřky už neměly síly na zvrat, naopak vlastními chybami nás vybízely k rychlým protiútokům, které zakončovala Linda, Gabča, Monča i další. Velká škoda je zranění Míšy, která doplatila na nekorektní vedení zápasu a neodpískané prorážení soupeřky odnesla naraženým zápěstím.

Holky se tentokrát dokázaly vyhecovat až do konce zápasu, nevypustily ani minutu! I přes vysoký rozdíl ve skore byla Kroměříž zatím nejtěžším soupeřem a už se těšíme na "odvetu" ve starších dorostenkách, kde už za 3 týdny budou prakticky identická družstva bojovat o první místo v tabulce ligy starších dorek!!!

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS