Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Minižačky potrápily Frýdek-Místek

pondělí 6.12.2010 | O. Zatloukal

Agresivita a kondice byly naše zbraně.

 
 
 

SK UP - FM  47:27

Body: Štursová 16, Rašková 10, Horká 9, Kožůšková 6, Poštolková 4, Podlahová 2

TH: 6/3

SK UP - FM   30:38

Body: Podlahová 11, Rašková 6, Kožůšková, Krejčířová 4, Poštolková, Poulíčková 2, Dosedělová 1

TH: 12/4 !!!

Když jsem se díval na výsledky našeho soupeře z předešlých kol, měl jsme obavy, zda se vůbec dostaneme za polovinu. Navíc „z doslechu" prý soupeř hraje zónovou obranu a má hodně vysoké hráčky (a kdo taky nemá oproti nám...?). Realita byla trošku jiná.

Nechci nic přeceňovat, snažím se být nohama na zemi, ale první utkání to bylo opravdu NĚCO! Holky nažhavené (aby taky ne, s lepšími soupeři se vždy motivuje a hraje lépe) vletěly do utkání, jakoby chtěly soupeře udusat do palubovky. Agresivní obranou a neustálým vybíháním do protiútoků už v první Q daly jasný směr zápasu (19:4). Dařilo se celé pětce, těžko chválit někoho více, prostě Poštolka jako vládkyně ve vzdušných soubojích jen sbírala míče a posílala je na naše volné spoluhráčky. Velmi se dařilo Štursi, která si udělala nový „osobák" 16ti body. Pohled na palubovku, kdy soupeřky sotva popadají dech a jsou celé červené nás hnal neustále vpřed. Nejvyšší rozdíl ve skóre 45:17 v poslední Q byl asi velkou kapkou pro sebevědomého trenéra hostů.

Druhé utkání obrat o 180. Soupeř prostřídal sestavy a my jsme jen těžko hledali rytmus a odhodlání z prvního utkání. Některým se dostala do hlavy myšlenka, že to nepůjde, a tak to prostě nepůjde... Víra ve vlastní schopnosti zmizela jako šampaňské po zápase.

Tady si pochvalu zaslouží hlavně naše druhá pětka, která stáhla postupně z 20ti bodového rozdílu 12 bodů a svoji poslední část vyhrála 15:3.

Na závěr pár poznámek. Soupeř bránil pouze od vlastní trojky (žádná zóna), nicméně pro nás naprosto nová věc, kdy nejsme pod tlakem a můžeme prakticky až na soupeřovu polovinu driblovat sami. Některé hráčky z toho byly hodně nesvé, ale postupem času si na toto budeme muset zvykat. Ne každý chce totiž hrát agresivně a naplno po celém hřišti a hlavně bránit 1-1. Pro některé družstva je pohodlnější zacpat prostor pod košem a čekat na „slepé" nájezdy soupeřek. Za pár let ale střelba, střelba, střelba a soupeř bude bránit jak...

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS