Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Výhra ve Žďáru udržela dorostenky ve hře o první místo

8.12.2010 | IFA

Výhra ve Žďáru udržela dorostenky ve hře o první místo Série těžkých zápasů starších dorostenek odstartovala na půdě Žďáru, který byl před tímto zápasem na stejné úrovni jako my, s jedinou prohrou. Výborná obrana v úvodu zápasu položila základ cenného vítězství, které můžeme potvrdit už v příštím dvoukole s Kroměříží!!!

 
 
11.kolo, 5.12.2010
Žďár nad Sázavou - SK UP Olomouc  65:71  (9:24, 27:40, 42:55)
Rozhodčí: Ubr, Šuška . Fauly: 22/23 . Trestné hody:27/17:23/12, střelba 3b.: 2/2:5/3, střelba 2b.: 21/21:54/25 . Diváci: 40 .
Žďár nad Sázavou: Martincová Andrea 24, Kašparová Zuzana 15, Junová Eliška 8, Prokopová Gabriela 6, Bláhová Gabriela 4, Dobiášová Kristina 4, Jungrová Lucie 2, Růžičková Michaela 2, Havlíčková Jana 0
SK UP Olomouc: Lachnitová Gabriela 25, Burzová Gabriela 11, Husičková Monika 10, Křížková Barbora 7, Fašánková Ivana 6, Knápková Monika 6, Zemková Petra 4, Tomášková Anna 2, Vildová Linda 0

Komentář k zápasu

V nedělním zápas byl o uhájení předního místa v tabulce. Domácí družstvo do té doby prohrálo v neúplné sestavě těsně v Kyjově a jak jsme nezvěděli s před zápasem v sobotu s Kroměříží.

Posílení o Báru jsme zahájili zápas v sestavě Anička, Gába, Monča, Lanča a Knápek. Úvod nám vyšel nad očekávaní. Pozornou obranou a vzorným odstavováním pod vlastním košem jsme soupeřkám dovolili skórovat ze hry až v 7 min! Naproti tomu jsme přes zónovou obranu soupeře těžko hledali cestu do jeho koše. Dařilo se nám to hlavně z rychlých protiútoků, které zakončovala Monča. Pěkné momenty a spolupráci s Lančou předvedla Bára, jen škoda, že se od ní v druhé půlce odvrátilo střelecké štěstí.

Když skóre v první čtvrtině 3-kou uzavřela Lanča na 9-24 začal se rýsovat šance na vítězství. V druhé části hry soupeř přešel na osobní obranu, ale ani ta holky nezastavila. V 8. min jsme po koši Monči vedli nejvyšším rozdílem 17:37. Na hřiště se dostalo všech 9 hráček a kromě Lindy každá skórovala. Škoda jen, že nás vybudovaný náskok pravděpodobně ukolíbal a poslední 2 min první půle jsme prohráli 10:3.

Třetí část hry se nesla ve znamení koš za koš a ani jedno družstvo se nedostalo do trháku. I přesto, že holky zazdily pár vyložených pokusů kolem koše a těžce vybojované míče jsme soupeři odevzdávali po školáckých chybách, jsme udrželi před poslední čtvrtinou rozdíl ve skóre +13 pro nás.

V poslední čtvrtině se projevila neschopnost se prosadit důraznější hrou pod košem soupeře a skórovat v situacích 1:1. V obraně jsme útoky zastavovali často jen za pomoci osobních chyb a dovolili soupeři skórovat z trestných hodů. V poslední čtvrtině jich z celkového počtu 27 házel rovných 16!!! Od 4. do 8.min jsme nedali koš a soupeř dotáhl dvě minuty před koncem na 55:60. Následný útok zakončila úspěšně zpod koše malá Gába, ale soupeř odpověděl stejnou mincí. Potom vypustila přes ruce obránců téměř od půlící čáry, což nadzvedlo fanoušky hostí, úspěšný trojkový pokus Lanča. Soupeř korigoval stav úspěšnou šestkou a trojkou minutu před koncem normální hrací doby na 61:65. Z naší strany byla opět úspěšná malá Gába a za soupeře jejich nejproduktivnější hráčka Martincová. Následně odmítla pojistit naše vítězství z trestných hodů Iva.

Úspěšná obrana a malá Gába se znovu vydala pod koš soupeře. Svůj typický házenkářský náskok nezakončuje, ale nachází na pravé straně hřiště Ivu, která míří úspěšně - 63:69. Do konce zbývá 25s když Iva zbytečně na polovině fauluje hráčku soupeře. Martincová je 2 x z čáry trestného hodu úspěšná. Po oddechovém čase, kde jsme se domluvili, že pro míč se uvolní malá Gába a udržíme jej do konce 24 s limitu, vyhazujeme na útočné polovině. Clona od Monči, neslané nemastné a tím pádem neúspěšné uvolnění malé Gáby, zběh Monči ke koši, kde po obdržení míče od Lanči nevidí odstupující obránkyni soupeře a naráží jak do zdi a ztrácí míč. Naštěstí soupeř v útoku chybuje a náš poslední útok zakončuje úspěšně v poslední sekundě utkání z pod koše Knápek.

Se soupeřem, který nás v minulém roce porazil o 21 a 34 b., jsme odehrály pěkný zápas. V první polovině, kdy jsme dokázali plnit úkoly v obraně, jsme ho jasně přehrávali. Po změně stran a hlavně v poslední čtvrtině jsme se místo nohou začali spoléhat na ruce, což rozhodčí ocenili 9 osobními chybami, jsme si sami zkomplikovali závěr zápasu. Holky se ale přesvědčily, že s poctivou práci v obraně a odvaze v útoku se dá hrát z každým soupeřem.

Teď se připravit na soupeře v této sezóně prozatím asi nejtěžšího – Kroměříž. Soupeř je bez porážky. Dokázal, to co se nám nepovedlo, uspět na půdě Sadské. Soupeř, který preferuje v obraně zónu a má ji zažitou a vcelku úspěšnou. Nepokazme si šňůru vítězných zápasů a potvrďme, že patříme na špici dorostenecké ligy a chceme bojovat o účast v extralize.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS