Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší dorky po půlce soutěže bez ztráty bodu

13.12.2010 | O.Čoček

Mladší dorky po půlce soutěže bez ztráty bodu Víkend jsme sice odehráli na půl plynu, ale i tak jsme bez větších problémů oba zápasy zvládli.

 
 
11.kolo, 12.12.2010
SK UP Olomouc - TJ Start Havířov  81:53  (26:10, 43:16, 62:32)
Rozhodčí: Bešina, Machač . Fauly: 14 . Trestné hody: 15/5 . Diváci: 48 .
SK UP Olomouc: Šťásková 4, Matyášová 8, Tomášková, Burzová 14, Husičková 21, Kučerová, Knápková 19, Šálková 2, Vildová 13
TJ Start Havířov:

Komentář k zápasu

Zápasy jako tento a včerejší vyvolávají otázku nad stavem dívčího (koneckonců celého) basketbalu v Čechách. Netuším, jak a kde vedení ČBF využívá úspěchy reprezentace na MS, jak prohlašovali pánové v nesčetných televizních debatách, ale alespoň jednu věc by pro český basket udělat mohli. Stačilo by zamyslet se nad systémem dorosteneckých soutěží a přehodnotit současný stav. Jinak by nebylo možné, aby družstva jako je naše trpěla při zápasech, které jim absolutně nic nedají a v extralize přebývaly týmy, které jsme dlouhodobě poráželi. Při vší úctě, ale některé spodní týmy extraligy jsme v prakticky stejných sestavách v přípravě, i minulých sezonách, poráželi rozdílem několika tříd... Co naplat, oni dlouhodobě extraligu mají a hned tak je o ni někdo při současném systému kvalifikací nepřipraví.

K zápasu: žačky hrály před a po tomto zápase svá utkání s Hranickými Panterkami, takže souboj s Havířovem ležel na 94 a Lindě s Hankou a Luckou. 94 samozřejmě zápas nebavil, motivace nulová, koncentrace ještě nižší. Trenéři mohli vyskočit z kůže, diváci se raději ani nedívali. Soupeř naproti tomu hrál velmi snaživě, 53 obdržených bodů je ostuda pro nás a velice dobrý stav pro soupeře. Naše družstvo hrálo v každé čtvrtině jen 2 minuty, vždy poté, co naši trenéři vyčistili hráčkám hlavy. Za chvilku kouzlo vyprchalo a opět jsme propadli do nedělní letargie. To bohužel odnesla Lucka Matyášová zraněním po souboji a zbytek zápasu sledovala z pozice vleže na lavičce. Snad se brzo uzdraví...

Přesto jsme bez problémů vyhráli, potěšující byl střelecký výkon obou Monik, kdy především Husičková se střelecky v posledních zápasech trošku trápila a tohle by jí mohlo zase nakopnout. Gabča se snažila o hru do "ohně", dala 14 bodů, ale z 20!!! pokusů, zejména TH 4/0 u ní nejsou zvykem. Prostě koncentrace chyběla.

Teď si dáme pauzu a po svátcích se vrhneme na druhou půlku ligy. A snad se nám konečně povede proniknout o vytoužené patro výš. Extraliga by Lindě, Hance, Míše, Lucce, Naty a dalším výrazně slušela.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS