Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Gábina Lachnitová získala ocenění z města

středa 22.12.2010 | O.Čoček

Gábina Lachnitová získala ocenění z města Významného ocenění v soutěži o Nejlepšího sportovce roku 2010 dosáhla naše mladší dorostenka Gábina Lachnitová. Z rukou představitelů města převzala speciální basktebalovou cenu a pamětní pohár. Ocitla se tak v nejlepší vybrané sportovní společnosti, m.j. pánů Banka, Nováka, Raktoříka, fotbalistů Sigmy, mistra světa Tomáše Slováka a dalších.

 
 

Nejlepší sportovce Olomoucka vyhlásilo regionální sdružení ČSTV ve středu 16.prosince v obřadní síni olomoucké radnice. Za účasti představitelů města a ČSTV převzali ocenění v několika kategoriích sportovci a funkcionáři z Olomouce a okolí a rozhodně se mezi nimi neztratili ani sportovci SKUP.

Cenu za dlouholetou činnost si odnesl náš předseda Ladislav Bank, ale největší radost nám udělala naše odchovankyně, a opora dorosteneckých družstev Gábina Lachnitová.

Vítězství v kategorii mladých sportovců sice "vybojoval" kanoista Radim Božek, ale mezi dalšími oceněnými se rozhodně Gábina neztratila. Z rukou představitelů převzala krásný pohár, pamětní medaili a speciální cenu - knihu z MS basketbalistek.

A za co vlastně byla Gábina oceněná? Předně za dlouholeté vynikající výsledky a snahu se neustále zlepšovat. Nominace do širšího výběru reprezentačního družstva ČR mladších dorostenek byla jen třešničkou na dortu, mimo to se může pochlubit vítězstvím v základní části extraligy s týmem Sokola Hradec Králové, třetím místem z Mistrovství ČR, byla nejlepší střelkyní dorostenecké ligy (s obrovským náskokem) a nejmladší hráčkou 1. ligy žen (nastoupila v 15 letech). Úspěchy ve středoškolských hrách a dalších soutěžích snad nebudu ani vypisovat.

Důležité je ale neusnout na vavřínech, pevně věřím, že Gabča se nespokojí "pouze" s umístěním na pomyslných stupních vítězů, ale příští rok se opět popere o titul nejlepšího sportovce své kategorie. Přejme jí to a nejen jí. Svými výkony by mohla pomoci našim dorostenkám dosáhnout konečně vysněného cíle - postup do extraligy starších dorostenek. Sezonu máme rozehranou dobře, tak snad to už letos konečně vyjde.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS