Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Další prohra žen

9.1.2011 | O.Čoček

Výborný výkon hostujícího družstva a útlum toho našeho. To bylo nedělní dopoledne na hale. Naše ženy nedokázaly dát do hry srdíčko a vysokoškolačky z Prahy jim předvedly, jak se hraje v první lize. Už úvodní pokřik předznamenal kontrast obou družstev, hromové hřmění proti našemu unylému "tým", které nebylo slyšet ani u stolku rozhodčích...

 
 
14.kolo, 9.1.2011
SK UP Olomouc - VŠE Praha  57:71  (15:14 31:33 41:52)
Rozhodčí: Vyplel, Doležal . Fauly: 16 . Trestné hody: 10/5 . Diváci: 36 .
SK UP Olomouc: Hůlková 8(2x3), Horáková 13(1x3, 4/1), Procházková 11(1x3), Svobodová N., Pavlíková 4, Svobodová 1(2/1), Stupňánková 2, Zapletalová 2, Pilátová 8(2x3, 4/2), Inochovská 5(1x3), Pochobradská 4
VŠE Praha:

Komentář k zápasu

Po slušném úvodu kolaps. Dnešní utkání nejlépe vystihují slova hostujícího trenéra, který nás při odchodu z haly zcela odzbrojil otázkou - "proč jste dneska nechtěli vyhrát? Vždyť ty vaše holky tu druhou půli hrály jak ušláplé a úplně bez chuti".

Jsem rád, že pocity nás, diváků, potvrdil i odborník. Snad pana trenéra za odborníka můžeme považovat. První půle byla naprosto vyrovnaná, většinu času jsme mírně vedli, soupeřky hrály velmi dobře, ale naše holky 5 trojkami likvidovaly jejich pokusy o obrat ve vývoji. Do těsného vedení se tak vysokoškolačky z Prahy dostaly pro nás v tu nejméně vhodnou chvíli, těsně před poločasem.

To horší nás však teprve čekalo. Do druhé půle se soupeřky ještě zlepšily a naše hráčky tak nějak odešly. Tři ztráty v první minutě, soupeřky zvýšily náskok a už to jelo... Pokud sem tam některá předvedla výraznější chuť do hry, ostatní jí tento pokus velice rychle rozmluvily, družstvo nevybočovalo z letošního (pod)průměru. Bez pohybu, bez nápadu, navíc odešla střelba a soupeřky si s námi najednou dělaly co chtěly. Jestliže v předehrávce mladší dorostenky předvedly něco jako ignoraci chuti do hry, měly na to snad právo, bezpečně vedly a hrály proti slabému soupeři. Ženy však předvedly něco podobného, pouze s tím rozdílem, že nevedly a jejich soupeř rozhodně nebyl slabý.

Takhle se o play-off nebojuje. S takovýmto nadšením pro hru to můžeme rovnou zabalit a prodat ligu BK Dolní Lhota. Ušetříme nervy trenérům, vedení klubu, těm několika málo sponzorům i divákům. Jednu z posledních šancí na reparát mají naše hráčky za 14 dní, kdy hrají na hřišti poslední Aritmy a musí bezpodmínečně zvítězit a následně se pokusit o zázrak v Kralupech. Nic jiného nám už totiž nezbývá. Naši soupeři ze spodní části tabulky dnes bez problémů vyhráli: Ostrava smetla Pečky o 50, Žabiny Benešov o 20. Předpokládáme li, že Pečky v domácích zápasech posílí pendly z extraligy, Žabiny dosadí do družstva Hanušovou, Hejdovou a spol. a Karlín to v Praze "nějak" uválí, reálně nám hrozí záchranářské potíže. A to po loňském vítězství v základní části ligy asi nečekal ani ten největší nepřítel, zvlášť, když družstvo zůstalo prakticky stejné, naopak ho posílila extraligová Zuzka Pilátová.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS