Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší dorostenky jistými vítězkami ligy 4 kola před koncem!!!

21.2.2011 | O.Čoček

Bez ztráty jediného bodu se už 4 kola před koncem základní části ligy staly naše mladší dorostenky vítězkami ligy a v poklidu si tak zajistily účast v play off o postup do kvalifikace o extraligu. Kolínské soupeřky byly nejtěžším soupeřem letošního ročníku a rozhodující výhra se rodila velice těžko. O to větší radost z ní máme!

 
 
18.kolo, 18.2.2011
BC Kolín - SK UP Olomouc  67:83  (21:15, 47:32, 58:59)
Rozhodčí: Blahout, Drápal . Fauly: . Trestné hody: . Diváci: .
BC Kolín:
SK UP Olomouc:

Komentář k zápasu

V Kolíně zrovna začínají prázdniny, náš sobotní zápas nám daly Pardubice už na 11h dopoledne a tak jsme uvítali, že jsme se s Kolínem dohodli na přeložením utkání z neděle na jiný termín. Zápas se předehrával v pátek, takže jsme předpokládali, že Kolín nastoupí v plné síle i se svými "legionářkami" z Hradce Králové a zrovna tak jsme my nemuseli postrádat naši "hradeckou oporu" Lanču.

Průběh zápasu potvrdil, že se konečně dočkáme pořádného basketbalu. Kolín je jeden z mála soupeřů v této lize, který chce a umí hrát basket. Konečně zase zápas, který měl našim holkám co dát.

Vstup do zápasu měli podle očekávání lepší domácí, cesta se na našich holkách přece jen trochu podepsala a domácí palubovka je taky jakási výhoda v začátcích zápasů. Kolín se brzo dostal do 10b odstupu, který se nám ještě podařilo stáhnout, pak znovu odskočil na výrazný rozdíl, v poločase to bylo 47:32.

Zatímco jsme se pomalu smiřovali s první prohrou v soutěži, zapomněli jsme, že naše trenérka prohry nesnáší. Bez mrknutí oka neváhala použít nepopulární zbraň - zónovou obranu a její sázka na jistotu vyšla. Holky spustily nevídaný kolotoč, Lanča se zbláznila střelecky (46bodů!) a výsledkem byly výhra ve 3/4 o 16 bodů a poslední zdrcující čtvrtina 9:24.

Touto výhrou jsme si s pětizápasovým předstihem zajistili vítězství ve skupině a můžeme se v klidu připravovat na baráž o účast v extralize. V ní musíme nejdříve 3x zdolat čtvrtý celek z "pražské" skupiny a pokud se nám to podaří, porazit i 2 soupeře v kvalifikaci o exl. Tam už ovšem bez našich 94, jen s ročníky 95 a mladší. Úkolem pro zbývající kola ligy teda bude v klidu připravit družstvo na kvalifikaci a začlenit další žákyně do rozjetého vlaku tak, aby příliš nezpomalil.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS