Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Starší dorky prohrály boj o první místo

24.2.2011 |

Starší dorostenky nezvládly zápas o první místo v lize a podlehly Kroměříži po jasném průběhu rozdílem 16bodů. Škoda, za přístup k zápasu a přípravu zi zasloužily víc, samotná předvedená hra, ovlivněná vnějšími aspekty, už tak přesvědčivá nebyla.

 
 
12.kolo, 11.2.2011
Slavia Kroměříž - SK UP Olomouc  67:51  (17:14, 33:21, 50:36)
Rozhodčí: . Fauly: 13/18 . Trestné hody: 23/12:11/5 . Diváci: 50 .
Slavia Kroměříž:
SK UP Olomouc: Lachnitová Gabriela 25, Burzová Gabriela 5, Vildová Linda 5, Husičková Monika 4, Knápková Monika 4, Zemková Petra 4, Skrovná Nicole 2, Šálková Lucie 2, Fašánková Ivana 0, Křížková Barbora 0

Komentář k zápasu

Venku mrzlo, až praštělo a v hale se hrál hokej. Doslova a dopísmene. Správcová snad namazala palubovku leštěnkou, asi tou, co vynalezl pan Scota ze známého filmu Pekařův císař...

Rozhodčí posuzovali způsob hry domácích podle svého výkladu a svědomí, já a další desítky diváků si nedáme vymluvit, že 90% převzetí míče a 50% odehrání míče domácích hráček probíhalo za porušení pravidel o krocích. Po každém zachycení přihrávky následoval min 0,5m skluz, zadrobení nohama a teprve pak šel míč na zem. Zvlášť pečlivě jsem sledoval rozehrávačku s č.5, ta na to byla expert, Verner by se od ní mohl učit. Ani počet faulů a počet TH neodpovídá situaci na hřišti, zvlášť, když poslední čtvrtinu jsme prohrávali na fauly už 5:0 a teprve v posledních 2minutách se rozhodčí rozhodli tento nepoměr zkorigovat.

Nicméně, ani palubovka, ani nikdo jiný nenutil dělat naše hráčky to, co dělaly a nazakazoval jim dělat to, co nedělaly! Přitom v těch několika okamžicích, co byly ochotné poslouchat pokyny trenérů, ihned stahovaly náskok domácích a - světe div se - byly i lepší než soupeřky.

Ve zbylé většině zápasu tupě narážely do připravené zóny domácích, jedinou naší myšlenkou bylo míč na zem, udriblovat se k smrti a najet do zdvojené obrany. Následovala ztráta a rychlý protiútok. A znova a znova! A když to nejde, tak střelba naslepo, však soupeřky si doskočí a opět RP. Třetí varianta: dribluji, dribluji, nedívám se a nahraji soupeřce do ruky. Jen v poslední čtvrtině jsem napočítal 12!!! "nevynucených" ztrát, tzn. nahrávek soupeřce do RP...

Škoda, na holkách byla vidět snaha, motivace i bojovnost. Jen ta disciplína ještě chybí. Škoda o to větší, že musím holky pochválit za důkladnou přípravu na zápas, samy si řekly o mimořádný trénink, dřely jako koně a pak si vše pokazí.

Prohrou jsme dosadili Kroměříž na první místo v tabulce, nám by nemělo uniknout 2místo, ale zbývá doma porazit Žďár. Snad to vyjde a budeme mít jednodušší pozici do play-off. Držíme palce!!!

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS