Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Rozhodl hned první matchball. Staší dorky porazily Klatovy a jsou v kvalifikaci o extraligu!

9.4.2011 | O.Čoček

Rozhodl hned první matchball. Staší dorky porazily Klatovy a jsou v kvalifikaci o extraligu! Velkou gratulaci zaslouží naše starší dorostenky. I bez zraněných Petry, Nikoly a Šaly dokázaly po dlouhé, pětihodinové cestě do Klatov posbírat poslední zbytky sil a porazit hned v prvním zápase domácí celek. V nejkratší možné době tak vyřadily Klatovy v rozhodující fázi ligy a vybojovaly si právo účasti v kvalifikaci o extraligu!!!

 
 
3.kolo, 8.4.2011
TJ Klatovy - SK UP Olomouc  47:70  (9:17, 20:46, 31:60)
Rozhodčí: Egr, Smetana . Fauly: 18 . Trestné hody: 31/19 . Diváci: 69 .
TJ Klatovy:
SK UP Olomouc: Lachnitová Gabriela 24, Křížková Barbora 15, Knápková Monika 13, Burzová Gabriela 9, Vildová Linda 5, Hrabovská Jitka 2, Fašánková Ivana 1, Tomášková Karolína 1, Husičková Monika 0, Tomášková Anna 0

Komentář k zápasu

Dlouhá pětihodinová cesta předcházela náročnému zápasu. Domácí správně odhadli situaci, od začátku nasadili zběsilé tempo a snažili se tak naše holky utahat. Útok s rychlým zakončením, přechody na útočnou polovinu většinou ve sprintu, ale z toho zároveň pramenily chyby při zakončení. Na obou stranách. Obrovské problémy nám působila rozehrávačka domácích č.13, na které jsme si vyrobili 5 osobních chyb už v první polovině úvodní čtvrtiny. Při její obraně se vystřídaly 3 hráčky, ale žádná nestíhala (je potřeba přidat na nohách, děvčata). Klid do naší hry přinesla až střídající Bára, které styl hry vyhovoval, výborně si nabíhala pod koš, chladnokrevně zakončovala, ale hlavně dokázala zpevnit naši obranu. Po kratší odmlce si na svoji formu vzpomněla Monča K., která zaznamenala neskutečné množství doskoků. Domácím hráčkám se v úvodu vůbec nedařilo zakončení, míče spíš ohazovaly ke koši, než střílely, což jsme využili a dokázali si do poločasu vybudovat rozhodující náskok.

Do druhé poloviny jsme nastupovali s bohorovným klidem, což se nám samozřejmě vymstilo. Domácí hráčky nepolevily v tempu, zpřesnily střelbu a my jsme začali malinko nestíhat. Do hry se zapojila i naše nová hráčka Jitka Hrabovská a svůj první dotek s míčem proměnila v 2 body. Gratulujeme! Únava z cesty se projevila naplno v závěrečné čtvrtině, kdy jsme sice točili celou lavičku, ale i tak síly odcházely nebývalým tempem. Za zmínku stojí ukázková sesterská spolupráce Aničky s Kájou zakončená faulem a 2 TH. Totálně vyšťavenou Lanču, hrající celý zápas v obrovském tempu, vystřídala dnes výborná Barča. V závěru nahradila Gábu na rozehrávce Iva a v klidu dovedla družstvo do závěrečného klaksonu.

V čem jsme ale soupeřky jednoznačně přehráli (a nejen dnes, ale většinu zápasů ligy) byla práce na rozehrávce. Gába B. se vypracovala v oporu týmu, pomalu se zbavuje zlozvyků z minulých let, začala se spoléhat na svoji hlavu, piluje techniku. V práci s míčem převýšila soupeřky o třídu a je velkým příslibem pro náš basket. Trenéři "A" družstva žen by s ní měli pro příští sezonu počítat!

Holkám zbývá dokončit play off mladších dorostenek a v klidu se připravovat na kvalifikaci do extraligy. Všichni jim přejeme, aby to konečně vyšlo! Tým na to máme, snad se k nám přikloní i kousek toho sportovního štěstí.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS