Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Minižačky jsou 8. v republice!!!

pondělí 9.5.2011 | O. Zatloukal

Družstvo SK UP Olomouc se zúčastnilo republikového turnaje své věkové kategorie ročníku 2000 a ml. v Pardubicích. Ve skupině se potkalo s přeborníkem Jižních Čech - Strakonicemi, s druhým týmem pražského přeboru - BK Prosek Praha a přeborníkem Pardubického kraje domácím týmem BK Studánka Pardubice.

 
 
 

NF nejmladších minižaček, 6.-8.5. 2011 Pardubice

Družstvo SK UP Olomouc se zúčastnilo republikového turnaje své věkové kategorie ročníku 2000 a ml. v Pardubicích. Ve skupině se potkalo s přeborníkem Jižních Čech - Strakonicemi, s druhým týmem pražského přeboru - BK Prosek Praha a přeborníkem Pardubického kraje domácím týmem BK Studánka Pardubice. Systém turnaje byl nastaven tak, že první dvě družstva ze skupiny postupovala do bojů o 1.-8.místo, třetí a čtvrtý tým hrál pak o konečné 9.-16. místo.

My jsme na turnaj odjížděli ani ne tak s ambicemi na celkové umístění, jako spíše s chutí porovnat se s ostatními družstvy republiky a potrápit alespoň některá družstva.

SK UP Olomouc - Strakonice  79:48

Rašková 27, Štursová 8, Podlahová 7, Dosedělová 7, Krátká 6, Musilová 4, Zezulová 4, Poulíčková 4, Kožůšková 3, Filipcová 3, Schlosserová 2, Machková 2, Szabó 2

Našemu prvnímu utkání předcházela samotná cesta a „opožděný" příjezd. Bohužel vlak 15 min skluz, čekání na trolejbus 15 min a těsně před výstupem musel řidič trolejbus opravovat... I proto byl úvod zápasu z naší strany nepřesný. Spousta zkažených přihrávek, nepozornost v obraně. Naštěstí po poločase jsme se dostali do tempa a utkání zvládli s docela velkým rozdílem skóre.

BK Stud. Pardubice - SK UP  127:35

Rašková 17, Podlahová 11, Dosedělová 2, Kožušková 2, Machková 2, Pouličková 1

K tomuto utkání se psát bohužel moc nedá. V takto mladém věku se projeví každý půlrok herní praxe. A pokud mají Pardubice těch půlroků navíc asi 6, je vše jasné. Propadali jsme vlastně ve všem. Je ale logické, že tomuto soupeři to nemůže vydržet věčně, ostatní týmy se jim budou rok co rok přibližovat a jsem opravdu zvědavý, jak s nimi budeme za 3-4 roky hrát.

SK UP - BK Prosek Praha  60:54

Rašková 27, Podlahová 18, Dosedělová 4, Kožušková 4, Schlosseková 2, Krátká 2, Musilová 2, Zelulová 1

Klíčové utkání, ve kterém se mělo rozhodnout, zda postoupíme do horní 8 nebo dolní 8. Tribunu za naší lavičkou zaplnily věrné maminky, tatínek a pár sourozenců - nikdo své hlasivky opravdu nešetřil!

28 minut bylo utkání v naší režii. Hráčky udržovaly mírný náskok, který ve 3.Q narostl až na 15 bodů - zdálo se být hotovo. Jenže poslední 4 minuty jsme totálně vybuchli. Strach o výsledek nás dostával na kolena, Prosek dokázal snížit během 2 min na 6 bodů. V nervózním závěru jsme nakonec výsledek uhlídali a mohli se radovat! Dostali jsme se mezi nej 8 družstev.

SK UP - Slovanka Praha  32:80

Rašková 16, Dosedělová 4, Štursová 3, Schlosserová 2, Erbenová 2, Krátká 2, Filipcová 1, Zezulová 1, Szabó 1

Utkání s nakonec druhým týmem celého turnaje jsme nerozehráli úplně zle. 1.Q prohra o 12 bodů, ale potom už se ukázalo, jak na tom soupeř je. Tvrdou obranou jsme ztráceli míče a nestačili se vracet zpět. Pozitivní bylo, že i když  jsme hodně točili sestavou a na hřiště se dostaly i ty nejmladší, dokázali jsme soupeře „občas" na dvě až tři přihrávky soupeře přečíslit, bohužel přesné zakončení chybělo.

SK UP - Hradec Králové  39:84

Rašková 15, Štursová 8, Schlosserová 6, Podlahová 4, Krátká 2, Poulíčková 2, Dosedělová 1, Kožušková 1

Třetí zápas během jednoho dne, navíc s velkým časovým skluzem. Tajně jsme doufal, že by... Ale popravdě jsme na Hradec neměli. Rychlost, přehled a herní praxe o rok delší než u nás - tyto faktory nelze zatím ničím přebít.

Zápas o 7.místo

Žďár n. S. - SK UP  56:54

Rašková 22, Podlahová 13, Štursová 7, Schlosserová 4, Krátká 2, Musilová 2, Machková 2, Poulíčková 2

Konečně srovnatelný soupeř, se kterým už se dalo hrát. Ve své týmu měl jednu hodně vysokou hráčku, zbytek malé „tryskomyši". Nás od začátku zápasu brzdily hloupé fauly, Majda s Maruškou 3 a 4 F po 1.Q, Markéta 3 F... Ještě ve 3.Q jsme prohrávali o 12 bodů, ale najednou přišlo něco, co jsem ještě u našich hráček neviděl. Začlo se opravdu bránit, přesně přihrávat a hlavně úspěšně zakončovat. Výsledkem bylo skóre po 3. Q mínus 2 pro nás. Poslední část byla jako na houpačce. Chvíli mi ve vedení, chvíli soupeř. Síly docházely všem, některým i hlasivky. Naše lavička byla ve varu, všichni povzbuzovali ve stoji na střídačce. Bohužel, nevyšlo to.

I přesto je 8. místo z republikového finále obrovským úspěchem a velkou motivací pro všechny hráčky do dalšího roku.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS