Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Kvalifikace st.dorek - drtivá výhra nad exl. BA SPARTA

23.5.2011 | O.Čoček

Po včerejší smolné prohře nás čekal soupeř, který skončil v extralize na předposledním místě - BA Sparta. My hráli o naději, i o přesvědčení, že na to máme. A MÁME!!! Soupeřkám jsme nedali nejmenší šanci a holkám patří za předvedenou hru i přístup k nesmírně těžkému zápasu velký dík.

 
 
2.kolo, 21.5.2011
SK UP Olomouc - Sparta Praha  97:58
Rozhodčí: Baloun, Buršík . Fauly: 30:26 . Trestné hody: 27/15:37/18 . Diváci: 80 .
SK UP Olomouc: Tomášková A. 2 (1f), Matyášová 4 (4f), Skrovná 12(2f), Burzová 20(4f), Husičková 6(1f), Knápková 6(5f), Lachnitová 29(4f), Vildová 8(2f), Fašánková 5(5f), Hrabovská 5(2f)
Sparta Praha: Čechová 2, Stillerová 7, Hauerlandová 4, Vachulková 9, Kloseová 1, Hrdinková 4, Caltová 3, Štědrá 1, Rusá 5, Tvrdíková 8, Zuzáková 14

Komentář k zápasu

Zápas se dost podobal tomu včerejšímu, jen pro nás s opačným průběhem. Kde včera holky skončily, tam dnes začaly, dokonce jsme útočili na stejnou stranu, jako včera ve druhé půli. Poučeni včerejškem jsme i v obrovském vedru nasadili od začátku strhující tempo a zápas „o naději“ v žádném případě nechtěli podcenit. Na rozdíl od včerejška jsme vyhráli úvodní rozkok a hned z prvního útoku skórovali, Maty využila nahrávku Lanči. Soupeřky (podobně jako my včera) nemohly najít recept na pokřivený koš, takže se dostáváme do 10 bodového náskoku. Sice nám taky nejde střelba, ale dobrou obranou držíme Sparťanky daleko na dostřel od našeho koše. Ty navíc mají TH 9/1. První čtvrtina 15:6 pro nás.

Ve druhé čtvrtině jsme ještě zrychlili přechod do útoku a objevujeme novou spasitelku, která byla okamžitě přejmenována na Brutální Nikitu. Nikča odehrála čtvrtinu snů a celkově asi životní zápas – mimo 8 bodové šňůry!!! zaznamenala 3zisky a 2 doskoky. A když po útočném doskoku jedním úderem přešla pod obroučkou z prava doleva a ukázkově levou! rukou zakončila, padly na prdel nejen soupeřky, ale především všichni diváci (a že jich tam bylo).

V nesnesitelném vedru jsme točili celou lavičku, ale stejně jsme se zase nevyvarovali zbytečných faulů klíčových hráček. I tak jsme navýšili náskok na 44:23 a definitivně zlomily odpor extraligistek.

Do druhé půle jsme nastupovali s jediným cílem, navýšit náskok co nejvíce a doufat v zázrak.

Gába téměř bezchybně dirigovala přechod do útoku, velice pozitivně se projevila i posila Jitka. Maty zjistila, jak se brání v „lepší společnosti“. Potřebnou agresivitu do hry přinesla Faša, která to sice odskákala 5fauly, ale stihla narušit soupeřovu koncentraci. V této fázi hry jsme převyšovali soupeřky jak pohybem, tak právě zdravou agresivitou. Lanči se střelecky dařilo podstatně více jak včera a náš náskok narůstal.

V závěrečné čtvrtině šlo už především o to, nezkolabovat v příšerném vedru. Přesto nevypouštíme jediný míč, bojujeme o každou možnost skórovat. Některé momenty už zaváněly zraněním a na způsob hry doplácíme nesbíranými fauly. Předčasně na lavičku musí mimo Faši i Monča, se čtyřmi fauly dohrává Gába, Lanča i Maty. Zápas patřil k tomu nejlepšímu, co naše holky letos předvedly. S takovým výkonem bychom se bez problémů pohybovali v extralize v klidném středu tabulky. Bohužel, opět se budeme plácat jen v lize. V hale současně probíhala i kvalifikace st.žaček, takže jsme zaznamenali i ohlasy přítomných trenérů. Vesměs se shodli, že současný systém postupu do exl. je kontraproduktivní a hodnotili náš výkon velmi hodnotně.

Nás může těšit, že naše mladé hráčky Linda s Maty si vyzkoušely, jak se hraje na nejvyšší úrovni a mohou své poznatky přenést do kvalifikace kadetek, kde znovu narazí na Spartu a Valosun.

Gratulujeme Proseku k postupu do exl.!

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS