Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Jen poločas nestačí! Kadetky neuspěly proti Valosunu

27.5.2011 | O.Čoček

Jen první poločas vydržely naše kadetky úspěšně bojovat proti Valosunu v kvalifikaci o extraligu. Ve druhé půli již nestačily fyzicky, ani morálně a podlehly vysokým rozdílem 27b.

 
 
1.kolo, 27.5.2011
SK UP Olomouc - Basketbal SK Královo Pole Valosun  51:78  (14:18,30:34, 37:60)
Rozhodčí: Hecl, Kubiš . Fauly: 20:17 . Trestné hody: 18/12:30/15 . Diváci:69 .
SK UP Olomouc: Svobodová (2/0), Matyášová 15(3/3), Krejčířová 3(2/1), Pokorná, Dvorská, Kučerová, Crháková, Vildová 22(7/5, 1x3), Štursová 8, Škarabelová, Kohlová, Hronová 3(4/3),
Basketbal SK Královo Pole Valosun:

Komentář k zápasu

Úvod zápasu vyzněl malinko lépe pro naše družstvo, Linda proměnila trojku, Štursi přidala dva body, Linda jeden, Maty dva, Anička proměnila obě šestky a Linda přidala další dva koše. Soupeřky skórovaly většinou jen z TH, jejichž střelba se jim naštěstí moc nedařila. Zápas se hrál v pochodovém tempu, což nám vyhovovalo, měli jsme dost času napravovat chybičky. Linda sama táhla veškerou rozehrávku, takže jsme nepotřebovali žádné zběsilé tempo.

Ve druhé čtvrtině jsme se snažili rozložit jak střelbu, tak rozehrávku mezi více hráček, což se nám docela dařilo. Lucka krásně uniká po lajně, bohužel nedává ani jeden TH. Poločas jsme udrželi na dostřel 4bodů.

Do druhé půle nastoupila úplně jiná družstva. Valosun přidal na obrátkách, naše holky na to absolutně nestihly reagovat. Linda nemůže uhrát celý zápas sama a ostatní jí v těchto chvílích moc nepomáhají. Vše nám trvá strašně dlouho, jsme bez pohybu, zbavujeme se míče, hledáme, komu ho odhodit (ne nahrát), ale nikdo v dohledu. Do druhé části třetí čtvrtiny musí nastoupit i Maty, která má už 3fauly a hra se trochu vyrovnává, přesto 4b Lindy a 3b Maty jsou strašně málo. V 5.minutě je stav čtvrtiny 14:0, pak malinko korigujeme na 26:7. Ostatní děvčata se musí naučit, že boj se nevzdává v půli. Stačilo jen trochu zabojovat, rozpohybovat nožičky a ručičky a rozdíl skóre za čtvrtinu nemusel být 19bodový. Nastupuji-li ale na hřiště s unuděným výrazem a kalhotami plnými strachu, nemůžu družstvu prospět. Takže příště - trochu víc nadšení pro hru a havně srdíčka!!! Pro tuto čtvrtinu je typický obrázek: 3 zelené v útoku proti jedné naší, ostatní volným krokem dochází na vlastní polovinu hřiště.

V poslední čtvrtině začínáme opět trochu bojovat, Hanka se několikrát vrhá po míči, ostatní se taky trochu víc snaží. Štursi přidává 4body, nicméně Maty dohrává s hrozbou pátého faulu, Linda, Hanka, Anička na tom nejsou o moc lépe, takže obrana podle toho vypadá. Valosun proměňuje několik krásných kombinací v rychlém protiútoku a raduje ze z prvního, důležitého vítězství.

Přítomné hráčky BA Sparty v čele s trenérem Zajíčkem mají o čem přemýšlet. Naše holky taky, zejména o přístupu k příštímu zápasu - hlavně jeho druhé polovině.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS