Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Kadetky ukončily kvalifikaci se ctí

29.5.2011 | O.Čoček

Na rozdíl od pátečního zápasu naše kadetky bojovaly celý zápas a nedovolily BA Spartě výrazněji odskočit. Spíš než krásou kombinace jsme vzdorovali bojovností a vůlí. Ukázali jsme, že i s mladým a nezkušeným týmem můžeme odehrát nadcházející sezonu se ctí.

 
 
2.kolo, 29.5.2011
SK UP Olomouc - Basket Academy Sparta  58:70  (15:23, 27:36, 48:52)
Rozhodčí: Hecl, Kubiš . Fauly: 15:24 . Trestné hody: 32/22 . Diváci:63 .
SK UP Olomouc: Svobodová 3(1x3), Matyášová 19(7/5), Krejčířová 2(4/2), Pokorná 8(4/4), Dvorská, Válková, Kučerová 6(2/2), Crháková, Štursová 5(3/3), Škarabelová, Kohlová 8(2/2), Hronová 7(10/4)
Basket Academy Sparta:

Komentář k zápasu

S favorizovaným soupeřem, který byl "malinko" frustrovaný ze včerejší prohry s Valosunem, jsme dokázali překvapivě držet krok. Úvod zápasu sice lépe vyšel soupeřkám, ale naše holky je nepustily do výraznějšího náskoku. Naše družstvo dnes táhla Maty, protože Linda má zraněnou levou ruku.

Druhá čtvrtina byla pro nás milým překvapením, když holky dokázaly s Basketbalovou Akademií držet krok, tuto čtvrtinu jsme prohráli pouze o bod. Střelecky se prosazovala především Maty a Kristýna K., Lucka S. přidala úspěšnou trojku.

Překvapením ještě větším byla čtvrtina třetí. Zásluhou Aničky, která nastřílela 7b, Maty, Terky, bojovného výkonu Hanky a kolektivní hrou jsme tuto čtvrtinu vyhráli 21:16.

Poslední čtvrtinu soupeřky zapnuly a nedaly si vítězství vzít. V této části opět příkladně bojovala Hanka, které už v tomto věku nedělá problém se za míčem vrhnout do klubka soupeřek a držet. Na hřišti se dnes vystřídaly všechny hráčky a vezmeme-li v úvahu, že většina z nich hrála letos jen oblastní přebor starších žaček, byly pro ně boje o extraligu kadetek obrovský skok, který zvládly se ctí. Nemohli jsme asi očekávat víc, vítězství nad extraligovým Valosunem, nebo zkušenou BA Spartou by bylo obrovským překvapením.

Holky zejména v dnešním zápase ukázaly, že když se chce, jde to. Pokud na sobě budou pracovat, mají reálnou naději držet se v nadcházející sezoně v klidném středu ligové tabulky a vzhledem k jejich věku (jen tři 96, ostatní 97 a 98) zabojovat za dva roky o extraligu.

Držme našim holkám palce příští víkend, kdy většina z nich bude bojovat o postup do žákovské ligy. Se zkušenostmi z této kvalifikace by se jim to mohlo podařit!!!

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS