Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Neúspěšná kvalifikace starších žaček

pondělí 13.6.2011 | T. Chlebek


Družstvo straších žaček SK UP mělo velkou šanci postoupit do ŽL, ale nedostatky v základních herních činnostech a obrovská spousta chyb poslaly do ligy hráčky z Prodeku Praha.

 
 

 Celkově: Prosek - SK UP  -3 body!!!

Po domácí výhře nad Prosekem o 9 bodů jsme odjížděli do Prahy s celkem slušnou šancí porvat se o žákovskou ligu. Bohužel náš náskok soupeřky postupně odmazávaly a nakonec vyhrály o 12 bodů. Faktorů neúspěchu je opravdu hodně, přes počet hráček, počet odehraných těžkých utkání, trenérské přesuny... O naší prohře opravdu nerozhodovaly chyby rozhodčích!

Je smutné, že ani hráčky základní sestavy neumí dvojtakt ve vyšší rychlosti, když jedou samy na koš, natožpak obehrát soupeřku přehozením míče do druhé ruky. Velký problém dělá i jakákoliv jiná přihrávka než trčení od prsou, o chytání míče dvěma rukama ani nemluvě...

Bohužel, některé hráčky si myslí, že ví samy nejlíp jak se co dělá, provádějí to stále po svém a pak ztrácí jeden míč za druhým - a táhnou tým nikoli za vítězstvím, ale ke dnu... Družstvo není ochotné/schopné poslouchat trenéra při vyrovnaném zápase, naopak namísto dobře odváděné práce na hřišti se vymlouvají, jak to nejde a ke všemu mají připomínky. Přitom šlo jen o 2 věci - mít správné obranné postavení, aby pravoruká hráčka nenajížděla neustále z levé strany na střed hřiště = nepozornost a potom proměňování jasných situací = nekoncentrace.

Další zapomínají na to, že to, jakým způsobem se projevují na tréninku, ovlivňuje jejich nasazení do zápasu, popř. minuty které na hřišti stráví... Tréninky jsou vaše příležitost, abyste si získali důvěru trenérů a ti vám pak dali šanci v zápasech. Je jenom na vás jak se o tuto šanci porvete.

O možnost zahrát ligu starších žaček jsme se připravili... Nicméně budeme nasazeny do divize st. žaček a ligy mladších dorostenek, což je soutěž ještě náročnější. Tam se střetneme se soupeřkami o rok či dva staršími a bude to velmi těžké... Jsme teprve na začátku dlouhé cesty a čeká nás spousta tvrdé práce.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS