Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Ženy zahájily herní přípravu s Krasnojarskem

čtvrtek 25.8.2011 | O.Čoček

Ženy zahájily herní přípravu s Krasnojarskem
Letošní sezonu jsme nezahájili tradičním Rektorem, ale už o týden dříve, přátelským zápasem s ruským superligovým týmem Krasnojarsku. V našem družstvu si odbyly premiéru hned dvě dorostenky - obě velice mile překvapily - a také dvě nové posily ze severu a jihu Moravy.

 
 

Družstvo Krasnojarsku absolvuje soustředění na Myjavě a tak nás oslovilo s přáním sehrát 2 přípravné zápasy. Pro nás to bylo vítané zpestření přípravy, vždyť se sedmým týmem ruské Superligy a vítězem ruské juniorské ligy se nepotkáváme každý den. Do zápasu jsme vstupovali se smíšenými pocity, na straně jedné s nadějí na krásný sportovní zážitek, na straně druhé se strachem z možného debaklu (obavy se ale ukázaly jako zbytečné, ruské hráčky sice byly lepší, ale zase ne o tolik).

V našem týmu se představilo hned 6 nových posil. Navrátilkyně Míša Chodilová a Terka Kohlová, částečně ale můžeme počítat i Lanču a Kikinu, které si loni v "Áčku" taky moc nezahrály (takže těch posil máme vlastně 8). Absolutním nováčkem v družstvu je exbrněnská Mariana Skypalová - velice šikovné a rychlé křídlo s tahem na "bránu" a Martina Holubová z Ostravy - rovněž hbité křídlo s obrovským přehledem o dění na hřišti.

Největším překvapením (pro zasvěcené to zas tak velké překvapení není) byl výkon Gáby Burzové, která odehrála výborný zápas, nebála se, zbytečný respekt nechala v šatně a ve svých 17 letech patřila jednoznačně k nejlepším na hřišti! Druhým "objevem sezony" je teprve 15 letá Lucka "Maty" Matyášová. Tato mladší dorostenka si odbyla ženskou premiéru jako řemen, na hřišti si odehrála své a ukázala svůj obrovský talent i ctižádost - rozhodně má reálnou šanci zahrát si i v letošním ročníku ligy, kde by se tak stala zřejmě nejmladší hráčkou!

Úvod zápasu vyzněl lépe pro naše družstvo, Verča Horáková dala úvodní koš zápasu, ale to bylo na dlouhých 5 minut vše. Rusky hrály účinný zónový press, přechod na útočnou polovinu tak pro nás byl velice těžký. Teprve v polovině čtvrtiny snižovala trojkou opět Verča na 5:15, pak se prosadily Mifa s Marry a opět Verča. Jednoznačně jsme propadali pod košem, což bylo částečně způsobeno výškovou převahou Rusek, částečně špatným pohybem našich nerozehraných podkošových hráček. V této čtvrtině byla naší nejlépe doskakující hráčkou Gába Burzová, tedy nejmenší hráčka na hřišti...

Druhá čvrtina měla obdobný průběh, opět náš střelecký výpadek mezi 2. a 7. minutou. V závěru poločasu si zapsala své první body mezi ženami premiantka Gába.

Třetí čtvrtina byla nejvyrovnanější. Jednak Rusky zvolnily, ale především se chytily obě naše dorostenky - Lanča a Gába a to jak v útoku, tak v obraně. Celkově jsme přidali v obraně, v přechodu do útoku to naopak trošku vázlo.

Do poslední čtvrtiny nasadili trenéři Krasnojarsku především mladé hráčky, většinou 16. a 17. leté juniorky a na hřišti to bylo hodně vidět. Naše hráčky nestačily pohybem a vyráběly jeden faul za druhým. Rusky střílely 14 TH, z toho 2 po koši. V závěru se z našich prosadily opět dorostenky a Verča.

Na našem družstvu byla pochopitelně vidět nerozehranost, ale proto se hrají přípravné zápasy, abychom se rozehráli. Horší je, že naše fyzická kondice není na takové úrovni, jaká by byla potřeba. Propastný rozdíl mezi hráčkami, které absolvovaly Pastviny a poctivě prázdninové tg. a zbytkem družstva byl vidět od první minuty, doufejme, že holky doženou, co přes prázdniny zanedbaly.

V pátek zajíždíme k odvetě na Myjavu, nastoupit by už měla i rekonvalescentka Zuzka.

SK UP: Krasnojarsk 52:88 (14:22, 8:24, 13:15, 17:27)

Burzová 11, Horáková 11, Lachnitová 9, Kohlová 5, Skypalová 5, Svobodová 5, Chodilová 4, Inochovská 1, Pavlíková 1, Matyášová, Holubová, Theimerová, Zapletalová

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS