Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Nejmladší mini 2x vítězně s chlapci BCM

pondělí 24.10.2011 | Eva Drábková

Ve druhém kole oblastního přeboru jsme se potkali s chlapci z BCM Olomouc

 
 

BCM Olomouc – SK UP Olomouc      31:48   (8:6, 4:12, 14:6, 5:24)

Štursi 14, Majda a Maruška 8, Kačka E. a Verča 5, Terka, Podlaha a Míša 2

 BCM Olomouc – SK UP Olomouc      38:39   (10:6, 8:16, 10:1, 10:16)

Štursi 16, Podlaha 7, Míša 5, Verča 4, Kačka E. a Maruška 2, Kačka H. 1

 

Po domluvě s trenérem kluků jsme rozdělili svá družstva na zkušenější a méně zkušené. A pro všechny hráčky i hráče to tak byla příležitost zahrát si proti soupeři, který je zhruba na stejné úrovni.

Děvčata s méně zkušenostmi své čtvrtiny sice prohrála, ale byly pro ně velmi přínosná. Každá si vyzkoušela driblovat pod tlakem, téměř všechny alespoň jednou ohrozily koš a některým se dokonce i trefily. V obraně ale děvčata většinou marně hledaly svěřeného hráče, a když už ho našly, nedokázaly u něho být těsně a zastavit ho. Bojovnost a snaha se jim ale upřít nedá. Ostatní přijde zápasovou praxí.

Druhá pětice tak musela vždy dotahovat náskok chlapců. Což se jim vždy podařilo a oba zápasy jsme vyhrály. ALE! Zkušenější hráčky nepřistoupily k zápasu zcela soustředěně a za svým maximem dost zaostaly. Malá agresivita jak v útoku tak především v obraně. Pomalý výběh do protiútoku, téměř žádná spolupráce (nájezd do 4 protihráčů neslaví nikdy úspěch). Každá předvedla několik světlých okamžiků a ukázala, že to opravdu umí líp. Jen to příště vydržet celý zápas. A to bude potřeba, protože nastoupíme proti prostějovským děvčatům. A jak to vypadá, tak to bude souboj o první místo v dívčí kategorii.

Škoda, že jsme zápasy hrály opět jen v jedenácti. Některé hráčky ještě nenastoupily ani k jednomu utkání. Jen trénovat nestačí, zápasová zkušenost je nenahraditelná.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS