Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Ml. dorostenky se dočkaly svého první vítězství

úterý 8.11.2011 | I. Fašánek


Na půdě soupeřů z F.- Místu a Ostravy bojovala olomoucká děvčata o zaknihování prvního vítězství v soutěži dorostenecké ligy. Soupeři to byli z kategorie hratelných a oba zápasy byly pro diváky napínavé do poslední chvíle.

 
 

BK Frýdek-Místek - SK UP Olomouc 70:67

(14:24 33:37 53:51)

body: Hronová Anna 11 (10 doskoků,  š3/3), Matyášová Lucie 11 (š6/3), Kučerová Hana 10, Pokorná Natálie 10, Zbořilová Martina 9 (š 4/1), Svobodová Lucie 7 (1x3 ), Crhová Tereza 5 (š2/1), Štursová Kristýna 4 (š2/0), Koralová Adéla 0, Mináriková Michaela 0, Válková Martina 0;

TH: 27/9:17/8, os.chyby: 16:18, trojky 0 - 1

SBŠ Ostrava B - SK UP Olomouc 61:63

(19:15 30:36 41:53)

body: Matyášová Lucie 21, Crhová Tereza 14, Pokorná Natálie 7, Hronová Anna 5, Kučerová Hana 4, Mináriková Michaela 4, Štursová Kristýna 4, Zbořilová Martina 4, Koralová Adéla 0, Svobodová Lucie 0, Válková Martina 0;

TH: 48/17:25/17, os. chyby:24:33 trojky 2-0

Již potřetí jsme sobotní zápas vcelku slušně zahájili. Proti zóně soupeře jsme v 4. min vedli 11:2. Míče jsme si vážili a 5 ztrát za čtvrtinu považuji za slušné číslo. V druhé části hry soupeř zlepšil obranu a více přímočařeji útočil do koše. Výsledkem byl nárůst ztracených míčů a osobních chyb na naší straně a soupeři poskytnutá možnost korigovat stav z čáry trestného hodu. Jak je naším zvykem, v koncovce čtvrtin si vybraly hráčky na hřišti oddechový čas. Výsledkem byla prohra posledních 2 min první půle 9:4. Když k tomu připočteme koncovku zápasu 11:4 pro soupeře, tak se není čemu divit že odcházíme poražení. Škoda že se zápasy nehrají na 8 min. Možná bychom měli o vítězství víc. Lopotně budujeme náskok 35 min a během chvíle je vniveč. Viz poslední čtvrtina . Ze stavu 53:51 pro soupeře během 7 min otáčíme na 59-63. Soupeř si bere time out. Upozorňujeme holky na zbytečné chyby a po vlastních chybách, během minuty, prohráváme 66-63. V poslední minutě se 2x dostáváme na -1b, ale na obrat již není čas a chybí síla a dovednost.

V neděli jsme hůře začali, slušně odehráli druhou a třetí část a v koncovce připravili o nervy všechny naše přítomné příznivce z řad rodičů. I.Q nám soupeř utíká na 19-11, ale úspěšnými trestnými hody korigujeme v závěru na 19-15. Slušnou obranou se dostáváme v polovině druhé čtvrtiny do 4 bodového náskoku a díky soupeřově impotenci na čáře trestného hodu se ujímáme v poločase vedení 30-36. Přes výpadky v koncentraci, si během třetí části hry vybudujeme až 17 bodový náskok. Ale přichází naše poslední 2 minutovka. Z poklidného 33-50 je jen optimistické 41-53. I přes zónovou obranu soupeře držíme do 6 min rozdíl +10b pro nás. Poslední 3 min. prohráváme 0-7 a od porážky nás zachrání jen bídná úspěšnost soupeře ze šestek (8/1) a od prodloužení lajdácky provedený šoupák soupeřky v závěru hrací doby.

Oproti předešlým zápasům jsme malinko omezili počet ztrát míčů, ale to může být i obranou soupeře, která nebyla tak agresivní. Stále řešíme některé situace bez rozmyslu. Hrneme se s míčem tam, kde je největší soustředění protihráčů, přihráváme na hráčku která nemůže, není to v lidských silách, zpracovat míč. Po získání míče se schováme do prostoru kde nejde přihrát, mezi hráčkou a míčem je více obránců, nebo jednoduše nemáme na provedení přihrávky fyzickou sílu, jsme daleko. Křídla a rozehrávači nepomáhají vysokým po doskočení míče, na druhou stranu vysocí nepodají míč na rozehrávce včas. Stále máme problém s odstavením a doskokem, dáváme si přednost, kdo míč vezme. Jsme málo důrazní a máme se rádi. Basket je kontaktní hra a nějaký šrám během zápasu mohu obdržet, ale nesmím uhnout.

Pokud chceme vyhrávat, musíme táhnout jako jeden tým. Všichni musí žít zápasem, lavička musí povzbudit hráčky na hřišti. Všechny hráčky se musí plně soustředit na hru, nepomáhejme soupeři skoro vlastními koši. Kritiku rozhodčích - i když nepředvádějí nejlepší výkon, taky jsou to jen lidi a mohou mít osobní problémy, které je indisponují - nechat na trenérech. A znovu vzpomenu co vidím jako základ pro dobrý výsledek -DEJTE DO HRY SRDCE. Žádny míč pro vás nemůže být ztracený, žádný soupeř nedostižný. Bez nasazení, sebeobětování to nejde. Na kurt dojdu, z kurtu mně odnesou.

Zkusme potvrdit v zápasech s Krnovem a Havířovem, že umíme vyhrávat..

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS