Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší žačky bojují v Žákovské lize

pondělí 14.11.2011 | Kohoutová Z.

Po květnové úspěšné kvalifikaci rozehrálo družstvo složené z hráček ročníku 1998 a 1999 boje v D skupině Žákovské ligy U14.

 
 

Po šesti odehraných kolech je družstvo v osmičlenné skupině na předposledním 7. místě s bilancí 1 výhra a 5 porážek. Důležitější než aktuální umístění je ale fakt, že v soutěži se kterou máme (na rozdíl od většiny našich soupeřů) nulové zkušenosti, poznávají hráčky nový basketbal - rychlý, agresivní, kolektivní sport. Zjišťujeme, že naše zlozvyky, které nám v oblastním přeboru procházely (především vysoký driblink bez krytí si míče a nedůslednost při zakončování) nyní na úspěšné přehrání soupeře nestačí. Nejvýraznější rozdíl mezi námi a většinou soupeřů je však v rychlosti rozehrávky - náš dlouhý pomalý driblink nestačí na rychlé přihrávky.

Naopak i přes vysoký počet obdržených bodů v některých utkáních je potřeba pochválit družstvo za obranu - začínáme se orientovat ve výpomoci a pokud opravdu na soupeře "šlápneme", jsme schopny mu hru velmi znepříjemnit. 

Do Žákovské ligy jsme vstupovaly s vědomím, že nás čeká těžká sezóna, která (především v první části) pravděpodobně mnoho vítězství nepřinese. To nám však bohatě nahrazují zkušenosti, které s každým odehraným utkáním získáváme a které chceme v budoucnu využít v dalších soutěžích (především v dorostenecké a dospělé kategorii).

Výsledky odehraných utkání:  

SK UP Olomouc - Lokomotiva Krnov 45:82

SK UP Olomouc - BK Havířov 39:71

BK Frýdek-Místek - SK UP Olomouc 78:21

SBŠ Ostrava - SK UP Olomouc 117:25

SK UP Olomouc - Valosun Brno 38:70

SK UP Olomouc - Jiskra Kyjov 51:34

Statistiky jednotlivých utkání lze nalézt na webových stránkách ČBF http://www.cbf.cz/souteze/rozpis-utkani/rozpis_1407.html

Celkové statistiky pak pod odkazem http://www.cbf.cz/souteze/detail_5218_soutez_551.html

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS