Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší dorostenky 2x neúspěšné

úterý 31.1.2012 | I. Fašánek

Městské derby s OSK a zápas v Prostějově jsme odehráli v DL skupiny B v kategorii U-17. K zápasům jsme nenastupovali kompletní, což se podepsalo na průběhu hry. Se soupeři, kteří okupují vrchní příčky tabulky, jsme drželi krok jen chvílemi.

 
 
 

V okleštěné sestavě jsme neměli nárok

OSK Olomouc - SK UP Olomouc 107:63  (31:16 52:24 74:42)

body: Hronová Anna 17, Matyášová Lucie 14, Štursová Kristýna 14, Válková Martina 5, Crháková Karolína 4, Zbořilová Martina 4, Mináriková Michaela 3, Svobodová Lucie 2;

TH: 21/14- 66,6% : 13/8 - 61,5 % , os.chyby: 15:15, trojky: 10 - 1

K utkání, které se hrálo ve večerních hodinách nenastoupila z důvodu nemoci Natálka a nedorazila ani Linda, která odpoledne odehrála zápas za starší dorostenky. Škoda, případná konfrontace s hráčkami, které usilují o postup do extraligy, by jim určitě jen prospěla.

Utkání bylo vyrovnané do stavu 12:10. Pak přišla z naší strany série zbytečných chyb, kdy jsme nebyli schopni převést míč, anebo jsme se snažili clonit jen hráčku s míčem. Avšak soupeřky nás okamžitě předskakovaly do driblingu a vypichovaly jeden míč za druhým. Tím se začal protivník výsledkově vzdalovat a nám to ubíralo mnoho sil. Nejlépe se prosazovala Anička, která snad jediná snese kriterium srovnání s výkonností soupeřek a jejich atletickým pojetím hry. Dobré utkání odehrály i obě Martiny (Válec hlavně v obranné činnosti a v nasazení). Škoda, že se v závěru Marťa "Zbořek" při vniku do koše mezi dvě hráčky zranila.. Za bojovnost musím pochválit Káju s Luckou i přesto, že se potýkaly se zdravotními problémy. Ne náhodou OSKu patří první místo v soutěži. Je to právě díky velmi dobře atleticky a dovednostně disponovaným hráčkám. My se v následujícím období budeme pokoušet tuto ztrátu dohánět. Doufám, že se do tréninkového procesu zapojí co největší počet hráček. Basketbal se dělá na tréninku, to bylo ostatně v zápase patrné.

TJ OP Prostějov - SK UP Olomouc 88:35 (17:7 37:15 59:24)

body: Hronová Anna 7, Mináriková Michaela 7, Svobodová Lucie 7, Válková Martina 7, Štursová Kristýna 6, Crháková Karolína 1

TH: 25/14 - 56,0 % : 18/9 - 50,0%, chyby: 18:22;

Na zápas dorazilo 7 hráček, včetně Marti "Zbořka", která se při chůzi musela spoléhat na berle. Aby toho nebylo málo, tak Lucka po ránu taky vypadala na postel, ale patří jí dík, že dorazila a pomohla.

            V první části hry soupeř nepodával nijak oslnivý výkon a nebýt naší katastrofální úspěšnosti střelby ( 8/0 z pole, 8/3 zpod koše) mohl být zápas déle vyrovnaný. Do 5. minuty byl stav 7-5 pro domácí, ale následující 5ti-minutovku prohráváme 10-1. Malinko se vzchopíme v polovině druhé čtvrtiny, kdy dáváme 8 bodů v řadě a stahujeme na 27-15. To je z naší strany vše a dál se jen horko těžko prosazujeme proti obraně soupeře. Po vyfaulování Míši, hrajeme poslední část jen v 5 a aby toho nebylo málo, tak od poloviny poslední čtvrtiny už jen ve 4-řech. Sil rychle ubývá a na konci utkání jde jen o to vydržet do konce.

Momenty z utkání:

V útoku jsme občas dokázali přehrát hráčku v situaci 1-1 a po přebrání dostat míč na volnou spoluhráčku. V obraně odstoupit ze slabé strany a vypomoct- Štursi -7 zablokovaných střel.

Trápí nás nízká úspěšnost střelby, jak z pole ( 19/3) tak z pod koše (35/11). Když už dostaneme míč pod koš, často jednáme zbrkle a neupravíme si pozici na střelbu. Ve spěchu jen odhazujeme míč směrem  k obroučce, co povětšinou znamená neúspěšnou střelu. Špatně, vysoko a málo důrazně vedeme míč a povětšinou si ho nekryjeme. Samotnou kapitolou jsou přihrávky, kdy nejsme ochotni si upravit pozici pro přihrávku, před přihrávkou použít fintu a razantně přihrát. Přednost dáváme přihrávkám vrchem, které soupeř lehce tečuje, místo přihrávkám o zem. 43 ztracených míčů za zápas je neskutečně mnoho.

Jak psal Tony je co zlepšovat.

Do konce základní části nám zůstává ještě 6 zápasů. Na 7. místo zaručující klid, nám schází momentálně 2 výhry. Se soupeři, kteří o toto místo budou bojovat - Kyjov, Krnov, SBŠ OVA, hrajeme doma. Pokud se nám je podaří porazit, přidáme povinné vítězství s Kroměříží případné vítězství  proti F.- Místu nebo v Havířově, tak bychom mohly ligu udržet.

Proto "Hybaj trénovat!"

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS