Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Nejmladší mini hrály v Prostějově

pondělí 20.2.2012 | Eva Drábková

V sobotu odehrály nejmladší děvčata podařená utkání v Prostějově a připsala si dvě zasloužená vítězství.

 
 

Začátek prvního zápasu byl hodně nervózní a skóre tak bylo dlouho vyrovnané. První sestavě dělala problémy útočná aktivita Buřtové (celkem za oba zápasy 46 bodů). Druhá pětka však své protivnice jasně přehrávala a i když s často velkou neúspěšností, dokázala vybudovat náskok a postupně ho pak obě sestavy navyšovaly až na konečný rozdíl.

Ve druhém zápase jsme od začátku byly sice v mírném vedení, ale totální výpadek ve 3.čtvrtině (22:2) způsobil, že jsme před poslední částí hry prohrávaly o 6 bodů. Holky se však vrátily k agresivní obraně a aktivní hrě v útoku a došly si tak i pro druhé vítězství.

Zkušenější hráčky odehrály přesně to, co se od nich čekalo. Na naše nejlepší střelkyně(Podlahová a Štursová) byla domácí trenérka dobře připravená a obě se tak probíjely ke svým bodům proti nejlepším obránkyním. Výborně je však zastoupily ostatní hráčky a tentokrát pomohla  i všechna méně zkušená děvčata. Ukázaly, že se za těch pár měsíců už něco naučily a byly často velmi platnými hráčkami. V obranné části se jim už opravdu skoro vždy daří být u svěřené hráčky ve správném postavení a viditelná byla také snaha předběhnout hráčku a zastavit ji. V útoku už to bylo horší, především s přihrávkami, kdy míč často končil přímo v rukou soupeřek.

Pozitivně musím hodnotit, že se do zápasu zapojilo všech 15 hráček, které do Prostějova doprovodilo početné rodičovské publikum.

 

TJ OP Prostějov – SK UP Olomouc   32:73 (14:12, 21:34, 27:55)

Krátká 15, Filipcová 13, Štursová 12, Podlahová 10, Erbenová 7, Szabó, Belaníková 6, Nemerádová, Dosedělová 2

 

TJ OP Prostějov – SK UP Olomouc   51:67 (14:24, 26:40, 48:42)

Podlahová 15, Krátká 12, Dosedělová, Filipcová, Štursová 8, Erbenová 6, Belaníková 4, Szabó, Černá G., Nemerádová 2

 

Díky tomuto vítězství jsem se s předstihem staly vítězem oblastního přeboru. Máme tak právo zúčastnit se mistrovství republiky, které se koná v Hradci Králové na konci dubna. Holky tak dostanou možnost srovnat se s nejlepšími stejně starými děvčaty z celé ČR.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS