Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

V sobotu bída, v neděli po zlepšeném výkonu zasloužené vítězství pro U17

úterý 28.2.2012 | I. Fašánek

V dalším dvojkole nás čekaly soupeři, který si stoji v tabulce lépe. Havířov jsme na podzim šťastně porazily v prodloužení, z Krnova přivezly 14 b prohru. Obdobně jak v předešlém kole chyběly některé hráčky základní rotace, ale na nedělním zápase to nebylo znát..

 
 

 TJ Start Havířov - SK UP Olomouc 86:48 (21:10 40:26 64:30);

body: Štursová Kristýna 18, Zbořilová Martina 10, Pokorná Natálie 8, Svobodová Lucie 6, Hronová Anna 4, Crháková Karolína 2, Dvorská Kristýna 0, Válková Martina 0

TH: 12/6 - 50% - 9/4 - 44,4%; os. chyby: 11:17; 

Bodový účet utkání načala Anči, ale to bylo z naší strany jediné vedení v zápase. Soupeř nás předčil pohybem a basketbalovějším provedením činností. Proti zóně, kterou soupeř aplikoval v obraně jsme se nedokázaly střelecky prosadit ze střední a delší vzdálenosti. A pod košem byly Havířovské pivotky Anči a Štursi rovnocenný partnerem. Malinko jsme se vrátily do zápasu na konci 2Q, kdy se nám podařilo snížit na jednociferní rozdíl. 33:24. Ale zbrklost v následujícím útoku a nedůraz pod vlastní košem, pomohl soupeři odskočit na 14b. 3Q byla na ručník. Dětinské naivní chyby, kdy bez rozmyslu uvolňujeme protihráčky přihrávkami do RP, nám hned v úvodu sebraly zbytky vůle bojovat o výsledek. Skóre 24:4 mluví samo.Poslední část se dohrávala z povinnosti. Zde se blýskla pár akcemi Štursi, která v této části hry zaznamenala 10 b, z celkových 18.

SK UP Olomouc - TJ Lokomotiva Krnov 71:53 (20:22 30:33 46:43)

body: Svobodová Lucie 23, Hronová Anna 19, Štursová Kristýna 13, Zbořilová Martina 10, Pokorná Natálie 4, Válková Martina 2, Crháková Karolína 0, Dvorská Kristýna 0

TH: 25/13 - 52% - :24/17-70,8%  chyby: 22:16; ;

Nedělní zápas nás zastihl v lepším rozpoložení. I když jsme se nevyhnuly chybám, dokázaly jsme bojovat a po poločase nepříznivě se vyvíjející se utkání otočit a dovést do vítězného konce.

Do 6 min se nám daří držet vedení na naši straně - 14:10. Následují 2 min, kdy nedáme koš a rázem je na koni soupeř. 20:22 nevěští nic hrozného. Nástup do další části hry nám vyšel lépe  a pokračuje přetahovaná o výsledek. Opět v koncovce, po nevynucených chybách, jdeme do mínusu 30:33. V 3Q se nám znovu podaří jít do vedení, které tentokrát již nepromarníme a nasazením v obraně dokážeme vítězství proti fyzicky odcházejícímu soupeři udržet. Pochvalu si zaslouží všechny hráčky, bodově se prosadila Lucka a Anči, kus práce v obraně odvedly Natka, i když se vyfaulovala, Štursi a Kája. Marťa „Zbořek" - dokázala i přes zdravotní potíže získat důležité míče. Nelze zapomenou ani na Kikinu a Válce které pomohly hned v dvou rovinách. Jednak v první polovině perfektně zvládly, i za přispění Tonyho, roli pomocných rozhodčí (děkuji). A svoji i když skromnou porci minut, pomohly na chvíli odpočinout unaveným spoluhráčkám a dopřát jím načerpat síly a dále bojovat.    

Do konce základní části máme poslední 2 domácí zápasy. Z povinných vítězství se nám zatím podařilo vyhrát s Krnovem a SBŠ. Proti F.- Místku a Havířovu jsme neuspěly. Při případných 2 výhrách, prohry Krnova ve Žďáru a Pelhřimově máme 7. místo a klid.

Když Krnov vyhraje bojujeme o setrvání v soutěži určitě s Kroměříží, SBŠ a nejpravděpodobněji s Kyjovem.  

Kyjov má v druhé polovině slušné výsledky a Kroměříží máme vracet prohru ze Zlína. Momentálně máme náskok dvou vítězství a před závěrečními boji by to chtělo ještě vylepšit.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS